„Bárhol, bármikor” vitázna Trump Bidennel

Vitára hívta ki Joe Biden amerikai elnököt, a demokraták várható elnökjelöltjét, Donald Trump volt elnök, a republikánusok várható jelöltje. Biden kampányának kommunikációs vezetője egyenes válasz helyett inkább a televízió elé ültetné Trumpot.

2024. 03. 07. 8:08
TRUMP, Donald
Palm Beach, 2024. március 6. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóival találkozik Mar-a-Lago birtokán, a floridai Palm Beachben 2024. március 5-én, az úgynevezett szuperkedden. Az elõválasztási napon az ország 15 államában döntöttek a republikánus szavazók az elnökjelölt személyérõl, azaz mintegy 800 delegálti szavazatról. Trump Vermont állam kivételével mindenütt gyõzelmet ért el az elnökjelöltségért a Nikki Haleyvel folytatott versenyben. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Rebecca Blackwell Fotó: Rebecca Blackwell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A republikánusok várható elnökjelöltjeként Donald Trump volt amerikai elnök vitára hívta ki utódját, Joe Biden jelenlegi elnököt, aki a demokraták jelöltje lesz várhatóan. 

„Bárhol, bármikor” hajlandó lenne részt venni egy vitában Bidennel 

– írta Trump saját közösségi hálózata, a Truth Social felületén csupán néhány órával azután, hogy Nikki Haley visszalépésével nem maradt ellenfele a republikánus előválasztási küzdelemben.

TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök kész lenne a vitára Joe Bidennel (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Fontos, hogy az országunk érdekében Joe Biden és én megvitassuk azokat a kérdéseket, amelyek létfontosságúak Amerikának és az amerikai népnek

– hangsúlyozta a volt elnök.

A Biden-kampány egyelőre nem adott egyenes választ Trump ajánlatára. Michael Tyler, a Biden-kampány kommunikációs vezetője a Fox News amerikai televíziós hálózatnak úgy nyilatkozott, hogy a volt elnök csak a „figyelmet szomjazza”. Ha mindenképpen főműsoridőben szeretné látni Biden elnököt, akkor nézze meg az évértékelő beszédét – üzente Trumpnak Tyler.

Talán még tanulhat is egy-két dolgot arról, hogyan kell összehozni az embereket, és hogyan kell ténylegesen tenni az amerikai népért

– vagdalkozott a kommunikációs vezető.

Trump elfogadná az elfogult bizottságot szervezőként

A helyzetet bonyolítja, hogy a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) 2022-ben kilépett az elnöki vitákat lebonyolító bizottságból (CPD) annak elfogultsága miatt.

A viták a demokratikus folyamat fontos részét képezik, és az RNC elkötelezett a szabad és tisztességes viták mellett. Az elnöki vitákkal foglalkozó bizottság elfogult, és elutasította, hogy egyszerű és józan reformokat vezessen be a tisztességes viták biztosítása érdekében, beleértve a viták megrendezését a szavazás megkezdése előtt, és olyan moderátorok kiválasztását, akik soha nem dolgoztak a jelölteknek

– mondta akkor Ronna McDaniel, az RNC elnöke egy nyilatkozatban.

Az RNC akkor azt is hozzátette, hogy a CPD elnökségi tagjainak többsége nyilvánosan becsmérelte Trumpot a 2020-as viták előtt. A volt elnök a posztjában utalt rá, hogy ennek ellenére hajlandó lenne elfogadni a bizottságot a vita vagy viták szervezőjeként.

A 2020-as kampány folyamán több televíziós vitára is sor került Trump és Biden között.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.