Belső orosz területeket ért támadás, egyre közelebb a nukleáris fegyverek bevetése + videó

Ukrajna egyre többször támadja a belső orosz területeket, ami Moszkva szerint a vörös vonalat jelenti. Egyre közelebb sodródunk a nukleáris fegyverek bevetéséhez.

2024. 03. 13. 9:32
Ukrajna, drón, Ukrán hadsereg
Ukrán katonák egy drónt készítenek elő egy gyakorlótéren Kijev régióban 2024. február 23-án Fotó: Genya Savilov/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint szerdán éjjel és reggel 58 ukrán drónt semmisítettek meg. A drónokat egyszerre hat oroszországi régióban fogták el. A Voronyezsi régióban 29 drónt semmisítettek meg, míg  Brjanszk és Belgorod régió felett 8, illetve 11 drónt lőttek le. Nyolc további drónt lőttek le a Kurszki régióban , egy-egy drónt pedig a Leningrádi és a Rjazanyi régióban semmisítettek meg.

Egy ukrán drón rázuhant egy olajfinomítóra a Rjazanyi régióban, aminek következtében tűz keletkezett. A régió kormányzója, Pavel Malkov megerősítette, hogy az ukrán hadsereg drónja támadta meg az olajfinomítót. A rjazanyi kórház sürgősségi osztálya legalább két sérültről számolt be, állapotuk közepesen súlyos.

Az olajüzem eltalálásának pillanatát videóra vették. A felvételen a drón egy épületbe csapódik, ezután sűrű fekete füst száll fel onnan. A sajtó szerint a tűz alá került terület nagysága 8 óra 40 perckor 150 négyzetméter volt, két elsődleges olajlepárló egység égett. A Leningrádi régióban is célba vettek egy olajfinomítót az ukránok, de azt a drónt elhárította az orosz légvédelem.

Borítókép: Ukrán katonák egy drónt készítenek elő egy gyakorlótéren Kijev régióban 2024. február 23-án (Fotó: Genya Savilov/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.