Bevetik a nemzeti gárdát a New York-i metróban + videó

Sok volt a súlyos bűncselekmény az amerikai városban, ezért kell az erősítés a rendőrségnek.

2024. 03. 07. 6:59
Forrás: Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Gárdát veti be a New York-i metrórendszerben Kathy Hochul New York-i kormányzó, hogy ők segítsenek a rendőrségnek fegyverek után kutatni az utasok táskáiban, miután számos nagy horderejű bűncselekményt követtek el a városi járatokon.

A kormányzó azt mondta, hogy a Nemzeti Gárda 750 tagját fogja kiküldeni a metróállomásokra, hogy segítsenek a New York-i Rendőrkapitányságnak a forgalmas vasútállomások bejáratánál végzett vizsgálásban.

Azoknak, akik azon gondolkodnak, hogy fegyvert vagy kést vigyenek a metróra, ez legalább elrettentő hatást kelt.

A lépés része annak az intézkedéscsomagnak, amellyel a kormányzói hivatal próbálja visszafogni a metróban elkövetett bűnözés mértékét. A csomag részeként az asztalon lévő törvényjavaslat három évre kitiltaná azokat a metróból, akiket elítélnek egy utas megtámadásáért.

A Nemzeti Gárda bevetése megerősítené a New York-i rendőrség fokozott jelenlétét a metrórendszerben. A kormányzó azt mondta, hogy a város 250 állami katonáját és rendőrét is kiküldi, hogy segítsenek a táskakutatásban.

A New York-i rendőrség régóta szúrópróbaszerű poggyászellenőrzést végez a metró bejáratánál, bár az utasok szabadon megtagadhatják és elhagyhatják az állomást, ami felveti a kérdést, hogy ezek az átkutatások hatékonynak minősülnek-e ott, ahol naponta több mint hárommillióan utaznak.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, jelentősen megnőtt a gyilkosságok és az erőszakos cselekmények száma a New York-i tömegközlekedésben, idén már három ember gyilkoltak meg a metróban.

Az idei három gyilkosság a New York-i metróhálózatban azt jelenti, hogy a város már most jó eséllyel azon az úton van, hogy a metróban elkövetett gyilkosságok száma meghaladja a tavalyi évet. 2023-ban összesen öt embert öltek meg a metróban.

Ugyanakkor még aggasztóbbak az adatok, ha azt nézzük, hogy 2020 eleje óta több embert öltek meg a New York-i metróközlekedésben, mint az azt megelőző 15 évben összesen

 – derült ki a New York-i rendőrség adataiból. 

Borítókép: Sok volt a bűncselekmény a New York-i metróban (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.