Biden valami jó szert kaphatott, mert Jézussal volt találkozója

Évértékelő beszéde közben Joe Biden hevesen gesztikulált, gyorsan beszélt és halmozta a szavakat. Több hibát is elkövetett, amelyeket nem tudott korrigálni. Egy demenciával foglalkozó szakember szerint egyértelmű jelei vannak az amfetaminhasználatnak.

2024. 03. 09. 11:47
BIDEN, Joe
Joe Biden amerikai elnök évértékelő beszédet tart a Capitoliumban 2024. március 7-én. (Fotó: MTI/EPA pool/Shawn Thew) Fotó: Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha megnézzük, milyen Joe Biden általában – lassú és botladozó – ahhoz képest, amilyen állapotban évértékelő beszédének  idején volt – tüzes és dühös –, ezek olyan jelek, amelyek jellemzőek arra, hogy valaki Adderallt vagy más amfetamint szed – jelentette ki Carole Lieberman Beverly Hills-i igazságügyi pszichiáter, számolt be róla az amerikai The Washington Times című lap.

Joe Biden csütörtökön tartotta évértékelő beszédét a Capitoliumban, amelyben érintette az illegális migráció egyre kényesebb kérdését, az ukrajnai és az izraeli háborút és az egyre rosszabb állapotban lévő amerikai gazdaságot is.

A demenciával foglalkozó Lieberman az elnök eddigi megnyilatkozásainak stílusától eltérő beszédben a kognitív hanyatlás elfedésére használt gyógyszerek hatását vette észre. 

A beszéd sebessége és hangereje Adderall vagy más amfetamin használatát jelezheti

 – jelentette ki a szakember. A készítményt alkalmazzák Alzheimer-kór vagy demencia kezelésére is.

További jelnek tekinthető, hogy Biden hevesen gesztikulált és halmozta a szavakat, ami nehezen érthetővé tette a beszédet. Bár az utóbbi más megnyilatkozásain is észlelhető, most mégis szembeötlő volt. 

– Senki sem fog emlékezni egyetlen dologra sem, amit Biden mondott ma este. Mindenki emlékezni fog arra, milyen furcsán felpörgött volt, és milyen bizarrul gyorsan beszélt – kommentálta az eseményeket Ari Fleischer, a Fehér Ház volt sajtótitkára az X-en.

A Fehér Ház tagadta bármilyen szer használatát, jól sikerültnek értékelte az elnök megszólalását.

Carole Lieberman véleménye szerint a szellemi hanyatlás jelei egyértelműen kivehetők a beszédből. A jelenlegi külpolitikai helyzetben nem jó kontextusban használta az orosz főváros nevét, illetve Laken Riley, a nemrégiben egy illegális bevándorló által brutálisan meggyilkolt diáklány nevét mondta helytelenül. Mindkét esetben korrigálni próbálta a hibát, ám láthatóan nem sikerült neki.

A szerhasználatot a düh és a beszéd közben visszatérő kiabálás is alátámasztja, illetve ezek a demencia jelei is – fejtette ki a szakember. 

Nem ez volt az első eset, amikor felmerült, hogy az elnök és stábja valamilyen gyógyszer segítségével próbálja leplezni az állapotát, például Donald Trumppal folytatott korábbi vitájuknál a volt elnök drogtesztet követelt, mert annyira szembetűnő volt a tudatmódosító szer használata. 

A beszéd után a bekapcsolva maradt mikrofonja miatt hallható volt, hogy elmondása szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt egy Jézussal való találkozásra invitálta, és a politikust becenevén említette.

Az Egyesült Államok és Izrael között egyre feszültebb a hangulat a Gázai övezetben kialakult háborús helyzet miatt.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök évértékelő beszédet tart a Capitoliumban 2024. március 7-én. (Fotó: MTI/EPA pool/Shawn Thew)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.