Bidennek kulcskérdés a marihuána

Több ezer marihuánabirtoklás miatt hozott ítéletet töröltettem – dicsekedett évértékelő beszédében az amerikai elnök. Joe Biden a jelek szerint kiemelt fontosságúnak tartja a marihuána legalizálását. Végül is ennél komolyabb probléma tényleg nincs az Egyesült Államokban.

2024. 03. 08. 9:21
BIDEN, Joe; MELONI, Giorgia
Washington, 2024. március 1. Joe Biden amerikai elnök a Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszélés közben a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2024. március 1-jén. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon kinek a szavazataira számít Joe Biden amerikai elnök, a demokraták valószínű elnökjelöltje, hogy évértékelő beszédében, amelyben az Egyesült Államok előtt álló legfontosabb kihívásokat is sorra vette, külön kitért a marihuána legalizálására?

BIDEN, Joe
Joe Biden amerikai elnök. Fotó: MTI/EPA/Consolidated News Photos/Chris Kleponis

Töröltettem több ezer, puszta birtoklásért hozott ítéletet, mert senkit sem szabad börtönbe zárni a marihuána használatáért vagy birtoklásáért!

fogalmazott évértékelő beszédében Biden, hozzátéve, hogy 

felülvizsgáltatja a marihuána szövetségi besorolását.

Kampánycsapata pedig fontosnak tartotta ezt külön is kiemelni a beszédből.

Végső soron úgy is lehet küzdeni a droggal kapcsolatos bűncselekmények magas száma ellen, hogy egyszerűen kivesszük a tényállást a büntető törvénykönyvből.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.