Botrány: zaklatásoktól hangos az Európai Parlament

Az Európai Parlamenttel foglalkozó MeToo mozgalom felmérést készített, amiből ismét kiderült, hogy az intézmény munkáját zaklatási ügyek kísérik. A probléma mélyre vezet, hisz sokszor az alkalmazottak nem is merik jelenteni az eseteket, mert nem bíznak a brüsszeli rendszerben.

2024. 03. 06. 13:35
null
This photograph taken on November 21, 2023, shows a view of the Simone Veil building (R) next to the European Parliament (L) in Strasbourg, eastern France. (Photo by FREDERICK FLORIN / AFP) Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MeTooEP csoport bemutatta új felmérését, amiben több mint ezer főt kérdeztek munkahelyi tapasztalataikról a zaklatással kapcsolatban.

A megkérdezett brüsszeliták közel fele (49,6 százaléka) mondta, hogy tapasztalt már munkahelyi pszichológiai zaklatást, 15,5 százalékuk szexuális zaklatást, 8,1 százalékuk pedig fizikai zaklatást.

A Politico által jegyzett beszámolóból kiderül az is, hogy a zaklatások jelentős részét nem jelentették be a munkavállalók, mivel nem bíztak a retorzió sikerében a ranglétrán felettük álló, esetenként politikussal szemben.

Ahogy ez a parlamenti mandátum a végéhez közeledik és a következő felé tekintünk, fontos, hogy még aktívabban foglalkozzunk a férfiakkal, miközben megpróbáljuk kialakítani a tisztelet és a biztonság munkahelyi kultúráját, amely mentes a félelemtől, és amely később a társadalom szélesebb rétegeire is kiterjed

– fogalmazott az ügy kapcsán Emily O’Reilly uniós ombudsman.

Borítókép: A Simone Veil épület és az Európai Parlament a kelet-franciaországi Strasbourgban (Fotó: Frederick Floin/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.