Csattanós választ küldött a német belügyminiszternek az orosz külügyi szóvivő

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője reagált Nancy Faeser német belügyminiszer szavaira, aki már meg is találta a moszkvai terrortámadás mögött állókat.

2024. 03. 24. 14:58
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden eddig ismert információ alapján feltételezhető, hogy az Iszlám Állam Horászán Tartomány csoportja a felelős a Moszkva melletti halálos terrortámadásért – idézte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Nancy Faeser német belügyminisztert, akinek csípős választ küldött az orosz külügy nevében.

Vajon mikor fog ez a nő (a fényképe alapján az , de ehhez nem ragaszkodom) ugyanilyen magabiztossággal mondani valamit az Északi Áramlat elleni terrortámadásokról? Németországban másfél évig  ezzel kapcsolatban egyetlen verziót sem terjesztettek elő hivatalosan, még az Iszlám Államot sem hibáztatták

 – reagált Nancy Faeser szavaira Marija Zaharova.

 

Nancy Faeser szombaton a német Süddeutsche Zeitung lapnak fejtette ki, hogy szerinte az Iszlám Állam terrorista milícia felelős a moszkvai terrortámadásért, amely legalább 135 ember életét követelte.

Faeser azt is elmondta, hogy jelenleg ez a csoport jelenti a legnagyobb iszlamista fenyegetést Németországban. – Az iszlamista terrorizmus veszélye továbbra is akut – emelte ki. Nemrég a német hatóságok két, az Iszlám Államhoz tartozó embert fogtak el Türingia keleti tartományában, akik a gyanú szerint támadást terveztek a svéd parlament ellen.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője nem hagyta szó nélkül a német belügyminiszter kijelentéseit. (Forrás: MFA Russia/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.