Donáth Anna a baloldali erőszakot próbálja legitimálni Brüsszelben

A jogállamiságot kiáltó ellenzéki képviselő a mentelmi joga mögé kíván bújni.

2024. 03. 20. 17:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értesüléseink szerint Donáth Anna azzal védte magát Brüsszelben, hogy

politikailag gerjesztett ügynek nevezte a mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó hatósági kérést.

Ahogy megírtuk,  Polt Péter legfőbb ügyész csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt tett indítványt az Európai Parlament (EP) elnökénél Donáth Anna európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Az eset még 2022 elejére nyúlik vissza, amikor a NAV harminc nyomozója szállt ki az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Dankó utcai központjába. A helyszínen a szervezet első embere a sajtó képviselőivel és más személyekkel megpróbált bemenni a kutatás helyszínére.

Donáth Anna EP-képviselő és Gurmai Zita országgyűlési képviselő a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták mindaddig, amíg a helyszínre az eljárási cselekmény akadályozása miatt kihívott rendőrök is megérkeztek.

A képviselő mentelmi jogának ügye most Brüsszelben, az Európai Parlament Jogi Bizottsága előtt van. Ugyan az eset megvitatása és a képviselő meghallgatása (ami ügyrendileg adott lehetőség, melyről Donáth Anna nem mondott le) zárt ajtók mögött történt. A Magyar Nemzet értesülései szerint az ellenzék képviselője úgy keretezte a mentelmi jogára irányuló indítványt – ami azért született, mert a pénzügyőröket erőszakkal akadályozták jogszerű munkavégzésükben –, hogy az egy politikai ügy.

Úgy tűnik, továbbra is erősödik a magyar ellenzékben az a magatartás, hogy a törvények fölött álló entitásnak képzeljék magukat.

A közelmúltban Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője szembesítette Donáthot azzal, munkásságuk arról szól, hogy felhatalmazás nélküli, politikai tevékenységet végző baloldali szervezeteket kívánnak a törvények fölé helyezni. Az erről szóló vitán a Fidesz képviselője azt is megerősítette, a liberális képviselő úgy vett részt az európai parlamenti vitán, hogy az előző magyarországi kampányban a baloldal több mint tizenegymillió dollárt fogadott el kétes eredetű, Soros Györgyhöz köthető civil szervezetektől.

Persze nem kell messzire menni a magyar ellenzéki palettán, hogy a felelősség alóli kibújással találkozzunk. Ugyanez zajlik az újbudai önkormányzat ügyében és ugyanúgy körüllengi a képviselőnő pártja korábbi elnökének ítéletét.

Borítókép: Donáth Anna sajtóbeszélgetést tart Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével és Cseh Katalin EP-képviselővel az Európai Parlamentben (Forrás: Facebook/Donáth Anna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.