Életveszélyes döntést hoz Franciaország?

A francia csapatok vezérkari főnöke bejelentette, hadserege készen áll a legnehezebb konfliktusokra. Hozzátéve, hogy az ország védelmi képessége a nukleáris arzenálon és a szövetségesek hadseregével kompatibilis csapatokon nyugszik.

Forrás: Origo2024. 03. 21. 6:21
null
Oirschot, 2024. március 19. Harcjármûvet irányít egy holland katona, amint alakulatával bekapcsolódni készül a Steadfast Defender-24 (Rendíthetetlen védelmezõ) kódnevû európai NATO-hadgyakorlatba a dél-hollandiai Oirschotban 2024. március 19-én. A január végétõl május végéig számos helyszínen tartott gyakorlatsorozaton 32 ország fegyveres erõinek 90 ezer katonája vesz részt, ebbõl Hollandia 4500 fõvel. A nagyszabású mûvelet célja annak demonstrálása, hogy a szövetség képes megvédeni teljes területét egészen az orosz határig. MTI/EPA/ANP/Remko De Waal Fotó: Remko De Waal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia fegyveres erők készen állnak a legnehezebb konfliktusokra − nyilatkozta a francia szárazföldi erők vezérkari főnöke, Pierre Schill tábornok a Le Monde napilapban megjelent véleménycikkében, amelyet az Origó szemlézett.

A francia hadsereg készen áll. Bárhogy is alakul a nemzetközi helyzet, a franciák bízhatnak abban, hogy katonáik készséggel válaszolnak

– írja Schill.

A parancsnokság vezetője szerint a francia fegyveres erők kevesebb mint harminc nap alatt húszezer katonát képesek bevetni, valamint hatvanezer fős haderőt vezényelni.

A francia tábornok hozzátette, hogy

az ország védelmi képessége a nukleáris arzenálon és a szövetségesek hadseregével kompatibilis csapatokon nyugszik.

A francia parancsnok bejelentése nem sokkal azután történt, hogy Emmanuel Macron francia elnök azt nyilatkozta, nem zárja ki, hogy az ország csapatai szárazföldi hadműveleteket hajthatnak végre Ukrajna területén.

Borítókép: Harcjárművet irányít egy holland katona, amint alakulatával bekapcsolódni készül a Steadfast Defender-24 (Rendíthetetlen védelmező) kódnevű európai NATO-hadgyakorlatba a dél-hollandiai Oirschotban 2024. március 19-én (Fotó: MTI/EPA/ANP/Remko De Waal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.