Ellenzi az orosz–ukrán háború befagyasztását Kijev polgármestere + videó

Vitalij Klicsko szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nem fog felhagyni az ukrán főváros bevételével.

2024. 03. 31. 12:37
KLICSKO, Vitalij
Vitalij Klicsko kijevi polgármester fotót készít egy orosz légitámadásban megsemmisült épület romjainál a kijevi Pecserszk kerületben 2024. március 25-én. Fotó: Vadim Ghirda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna nem ad át Oroszországnak területeket, mondván, egy ilyen lépés nem lehet kompromisszum, továbbá több támogatásra van szükség az oroszokkal szemben – erről beszélt Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Bild am Sonntag német, vasárnaponként megjelenő lapnak.

Az ukrán csapatoknak szükséges fegyverek kapcsán a Patriot légvédelmi rakétarendszereket hozta fel példaként, majd figyelmeztetett további orosz támadásokra az ukrán főváros ellen.

Kiemelte, Kijev Vlagyimir Putyin orosz elnök célpontja és az is marad. Ukrajna fővárosát még a háború elején, 2022 tavaszán támadták nagy erőkkel az orosz csapatok, ám azóta sem ritka, hogy Kijevben vagy a város környékén csapódnak be az orosz rakéták. Klicsko leszögezte, az orosz támadásokra sokkal jobban fel vannak készülve, mint két évvel ezelőtt.

Ha Putyin ilyen döntést hoz, az vérrel fog járni

– mutatott rá, mi történne, ha az orosz erők megindulnának a főváros ellen.

A Die Welt német napilap emlékeztetett a bucsai mészárlásra, amelyre azután került sor, hogy az orosz csapatok kivonultak Kijevből és környékéről. A hírrel orosz híroldalak is foglalkoztak, kiemelve, az Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányok korántsem a konfliktus rendezését célozzák, sokkal inkább táplálják  háborút.

Borítókép: Vitalij Klicsko kijevi polgármester fotót készít egy orosz légitámadásban megsemmisült épület romjainál a kijevi Pecserszk kerületben 2024. március 25-én (Fotó: MTI/AP/Vadim Ghirda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.