Felperzselt egy kisvárost a texasi erdőtűz + videó

Óriási terület vált a lángok martalékává Texas állam északi részén. A napok óta tomboló erdőtűz mostanra az állam történetének legnagyobbikává vált és halálos áldozatot is követelt.

2024. 03. 01. 7:06
erdőtűz
Stinnett, 2024. február 29. Kiégett autóroncs a Texas állambeli Stinnettben 2024. február 29-én. A szövetségi államban negyedik napja tomboló erdõtüzekben egy ember életét vesztette, Canadian településen. A lángok eddig 344 ezer hektár füves területet emésztettek fel. MTI/AP/Julio Cortez Fotó: Julio Cortez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pusztulást hagy maga után a hét eleje tomboló erdőtűz Texasban. Az állam északi részén tomboló lángok felperzselték Stinnett kisvárost, ahonnan egy halálos áldozatot is jelentettek. Egy másik nő a Canadian nevű kisvárosban vesztette életét.

erdőtűz
Erdőtűzben megperzselődött borjútetem egy hólepte legelőn a Texas állambeli Stinnett közelében 2024. február 29-én (Fotó: MTI/AP/Julio Cortez)

 

A texasi tűzoltók küzdenek a tüzek megfékezésével, de úgy tűnik, ehhez államon kívüli segítségre is szükség lehet 

– számol be róla az NBC amerikai hírtelevízió. A lángok a szomszédos Oklahoma állam területére is átterjedtek, az időjárási viszonyok miatt pedig a szakértők további tüzek fellobbanásától tartanak. A térség nehéz megközelíthetősége és a sűrű növényzet tovább nehezíti a tűzoltók feladatát – mutat rá az ABC amerikai hírtelevízió tudósítása.

Greg Abbott texasi kormányzó már kedden szükségállapotot hirdetett az érintett területre.

 

Borítókép: Kiégett autóroncs a Texas állambeli Stinnettben 2024. február 29-én (Fotó: MTI/AP/Julio Cortez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.