„Halál a zsidókra” – kiabálta állítólag az tinédzser, aki leszúrt egy zsidó férfit Zürichben

Az áldozat, egy ötvenes éveiben járó ultraortodox férfi súlyosan megsérült a támadásban; a rendőrség szerint minden körülményt megvizsgálnak, nem zárták ki az antiszemita támadást sem.

Forrás: The Times of Israel2024. 03. 03. 10:06
Fotó: cottonbro studio: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kez-portre-poharak-konyv-4034448/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy tinédzser megkéselt és súlyosan megsebesített egy ultraortodox férfit szombat este Zürichben, állítólag „Halál minden zsidóra” kiáltozással követte el a támadást. A 15 éves támadót gyorsan letartóztatták a merénylet helyszínén – jelentette a svájci médiára hivatkozva a The Times of Israel.

A Svájci Zsidó Hitközségek Szövetsége a svájci médiának adott nyilatkozatában azt mondta, hogy „mélyen sokkolta” a támadás.


Megjegyezve, hogy „nagyon ritkák a svájci zsidók elleni fizikai támadások”, a szervezet mindazonáltal hozzátette, hogy az ilyen incidensek egyre szaporodnak a világszerte szárnyaló antiszemitizmus közepette.

A késelés az Európa-szerte és azon túl erősödő antiszemitizmus hátterében történt, nagyrészt a gázai háborúval összefüggésben, amelyet a Hamász október 7-i támadása váltott ki, amelynek során terroristák ezrei rontottak be Izraelbe, megölve mintegy 1200 embert és elrabolva 253-at, többségében civileket iszonyatos atrocitások közepette – emlékeztet a The Times of Israel.

A francia nyelvű svájci Antiszemitizmus és Rágalmazás Elleni Hivatal (Cicad) a közelmúltban arról számolt be, hogy az antiszemita incidensek száma a francia ajkú Svájcban 2023-ban 68 százalékkal nőtt.

Borítókép:illusztráció (fotó: cottonbro studio/www.pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.