Így énekelte Putyin az orosz himnuszt a Vörös téren + videó

A Vörös téren tartott koncerten az orosz elnök a Krím elcsatolásának tízéves évfordulóján gratulált az orosz népnek. Megemlékezett a többi, korábban Ukrajnához tartozó területről is. A jövőről is beszélt, majd a koncert résztvevőivel elénekelte az orosz himnuszt.

2024. 03. 18. 18:53
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2024. március 17. Az újraválasztásáért induló Vlagyimir Putyin orosz elnök moszkvai kampányközpontjában az elnökválasztás utolsó napjának éjszakáján, 2024. március 18-án. A választóhelyiségekből kilépők megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatások eredményei, illetve szavazatszámlálás első eredményei szerint Putyin fölényesen vezet. (Fotó: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko) Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Krím nemcsak egy stratégiailag fontos terület, hanem mindenekelőtt egy nép, amely soha nem szakadt el Oroszországtól– ezekkel a szavakkal gratulált Vlagyimir Putyin orosz elnök az oroszoknak „a Krím újraegyesítésének évtizedes ünnepén” a moszkvai Vörös téren tartott koncerten.

 

Putyin, aki a hétvégi orosz elnökválasztást a szavazatok 87,28 százalékával nyerte a hivatalos közlések szerint, utalt a fegyveres harcok után az Oroszországi Föderációhoz került területekre is:

A Donbasz és Novorosszija útja a szülőföldjükhöz tragikusabb volt, mint a Krímé, de most mindenki együtt van.

Az orosz elnök kifejtette:

– Helyreállították a vasútvonalat Rosztov-na-Donból Donyeck, Mariupol és Berdjanszk felé. Hamarosan a Donbaszon és Novorossziján keresztül Szevasztopolig közlekedik a vasút. Az új régiókon keresztül a Krímbe vezető vasút a krími híd alternatívája lesz.

A beszédet követően a Putyin a koncert résztvevőivel közösen elénekelte az orosz himnuszt. 

Borítókép: Az újraválasztásáért induló Vlagyimir Putyin orosz elnök moszkvai kampányközpontjában az elnökválasztás utolsó napjának éjszakáján, 2024. március 18-án (MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.