Katonai létesítmények után kémkedett Ukrajnának egy orosz állampolgár + videó

Ukrajnának való kémkedés gyanújával vettek őrizetbe egy orosz állampolgárt a keleti nagyhatalom hatóságai. A férfi az orosz védelmi minisztérium létesítményeit figyelte meg a közelükben indított drónokkal.

Forrás: Reuters2024. 03. 15. 17:06
Central MD's artillery crews wipe out AFU unmanned aerial vehicle command post in special military operation zone
Egy videóról készült képernyőfelvételen látható, amint a Csentr Erőcsoport 152 mm-es 2S5 Giatsint-S szakasza egy Orlan-10 pilóta nélküli repülőgép csapattal együtt megsemmisíti az AFU pilóta nélküli repülőgép parancsnoki állását a Szerebryanszkij erdészet közelében, Krasnyi Lyman irányában, a különleges katonai műveleti övezetben. Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium Forrás: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) pénteken közölte, hogy Moszkvában hazaárulás gyanújával őrizetbe vettek egy orosz állampolgárt, aki bevallotta, hogy Ukrajna megbízásából drónokat szerelt össze és indított útjára, számolt be róla a Reuters hírügynökség.

Central MD's artillery crews wipe out AFU unmanned aerial vehicle command post in special military operation zone
Illusztráció (Fotó: AFP/Anadolu/Orosz Védelmi Minisztérium)

Az FSZB közleményében azt írta, hogy a meg nem nevezett férfi „pilóta nélküli légi járműveket állított össze és indított el az orosz védelmi minisztérium létesítményeinek közvetlen közelében”. Az Interfax hírügynökség egy, az FSZB által közzétett videóra hivatkozva azt állítja, hogy a férfi a Szabadságot Oroszországnak Légiónak, az ukránbarát orosz száműzöttek fegyveres csoportjának dolgozott.

Az FSZB szerint az őrizetbe vett személy először ellenőrzési feladatokat látott el, az elvégzett munkáról pedig fényképes és videós jelentéseket küldött. Ezt követően olyan feladatot kapott, amelynek célja az orosz légvédelmi rendszerek elhárítása volt.

Az FSZB a férfi ellen hazaárulás vádjával büntetőeljárást indított. 

A nyomozati cselekmények során a letartóztatott beismerő vallomást tett, megjelölte az alkatrészeket tartalmazó rejtekhely pontos helyét, amelyet a bűncselekmény eszközének előállításához használt. Minden tárgyi bizonyítékot megtaláltak és lefoglaltak az FSZB munkatársai 

– jelentette a különleges szolgálat.

Borítókép: Illusztráció: orosz katonák pilóta nélküli repülőgépet vetnek be az orosz–ukrán háborúban 2024. február 16-án (Fotó: AFP/Anadolu/Orosz Védelmi Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.