Kitüntetik a férfit, aki hőssé vált a moszkvai terrortámadás során

Kitüntetik azt a férfit, aki hősiesen lefegyverezte az egyik merénylőt a moszkvai terrortámadás alatt. A férfi az egyik orosz televíziós csatornának nyilatkozva azt mondta, hogy egyetlen pillanatig sem habozott, mert tudta, hogy az életébe kerülhet, ha nem cselekszik azonnal, ráadásul a feleségét is féltette.

2024. 03. 23. 17:53
A rendőrség egész éjjel dolgozott a moszkvai terrortámadás helyszínén (Fotó: Oroszország Nyomozó Bizottsága / ANADOLU / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandr Basztrjkin, az orosz Nyomozó Bizottság elnöke utasítást adott arra, hogy részesítsék kitüntetésben azt a férfit, aki lefegyverezte az egyik merénylőt a moszkvai terrortámadás során – írja a Ria Novosztyi orosz hírügynökség. 

A csarnokban jelen lévők egyike páratlan bátorságról tett tanúbizonyságot. A férfi, aki a feleségét próbálta megvédeni az emberekre lövöldöző terroristáktól, rávetette magát az egyikre, és lefegyverezte. Ezzel megmentette az abban a pillanatban körülötte lévő emberek életét

– olvasható a közleményben. 

Maga a férfi, akit Mihailnak hívnak, a Rosszija 24 televíziós csatornának azt mondta, hogy ösztönösen cselekedett, egy pillanatig sem gondolkodott, mielőtt megtámadta a terroristát. Elmesélte a televíziós stábnak, hogy eleinte abban reménykedett, hogy csak túszokat akarnak ejteni a terroristák, de aztán körbenézett, és mindenhol vért és holttesteket látott. Az áldozatokat arccal lefelé fektették a támadók – emlékezett vissza a férfi. 

Végig az járt a fejemben, hogy ha nem cselekszem azonnal, az a férfi megöl engem és a feleségemet is. Meg kellett támadnom ezt a bűnözőt. Azt a hibát követte el, hogy egyedül volt

– mondta a hős. Miután rávetette magát a merénylőre, az el akart menekülni, ekkor egy másik férfi segített neki leütni, így a fegyveres elvesztette az eszméletét. 

A támadás után a rendőrség összesen 11 embert vett őrizetbe, köztük négy terroristát, akik közvetlenül részt vettek a támadásban.

Borítókép: A rendőrség egész éjjel dolgozott a moszkvai terrortámadás helyszínén (Fotó: Oroszország Nyomozó Bizottsága /Anadolu/ AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.