Külföldi ügynök lehet az ünnepelt sztár + videó

Az orosz ügyészek arra kérték az igazságügyi minisztériumot, hogy fontolja meg Alla Pugacsova, a szovjet popzene királynőjének „külföldi ügynökké” való nyilvánítását, ami hivatalosan is a Kreml ellenségének minősítené Oroszország egyik legnagyobb sztárját.

Forrás: Reuters2024. 03. 30. 9:56
Alla Pugacsova orosz popénekes felszólal a reformpárti Pravoje Delo (Egy igazságos ügy) párt kongresszusán Moszkvában 2011. szeptember 15-én. Fotó: Natalia Kolesnikova Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alla Pugacsova dalain nemzedékek nőttek fel. Az egyik legismertebb dala a „Millió rózsaszál”, amelyet sokan dúdolnak ma is. Mint arról a lapunk korábban is beszámolt, a sztárnak maradtak még támogatói, de egyre többen akarják a vesztét az énekesnőnek.

Pugacsova az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban is többször megszólalt, kritizálta azt, írja a Reuters.

Vitalij Borogyin, az illetékes hatóság vezetője közben hivatalos kérelmet nyújtott be Pugacsova külföldi ügynökként való nyilvánítására. Mint a Magyar Nemzet korábban már megírta, a főügyészség már kezdeményezte az erre vonatkozó eljárást.

Borogyin közzétett egy a Legfőbb Ügyészségtől származó levelet, amelyből kiderül, hogy az igazságügyi minisztériumhoz fordultak ennek mérlegelésére.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy nem hallott hivatalos nyilatkozatokat az ügyben. Pugacsova pedig, akiről azt gondolják, hogy Cipruson tartózkodik, egyelőre nem kommentálta a történéseket.

A Kreml még mindig leállíthatja a folyamatot.

Borítókép: Alla Pugacsova orosz popénekes felszólal a reformpárti Pravoje Delo (Egy igazságos ügy) párt kongresszusán Moszkvában 2011. szeptember 15-én (Fotó: AFP/ Natalia Kolesnikova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.