Moszkvai terror: „a támadásban meghalt emberek is az orosz–ukrán háború áldozatai”

Emir Kusturica filmrendező szerint a merénylet közvetetten kapcsolódik az orosz–ukrán háborúhoz.

2024. 03. 23. 20:26
Gyászba borult Oroszország (Fotó: Vladimir Aleksandrov / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország ellenségeinek az a célja, hogy megakadályozzák, hogy a lakosok normális életet élhessenek. Ezért a moszkvai terrortámadásban meghalt emberek is az orosz–ukrán háború áldozatai, noha közvetlen kapcsolatról nem beszélhetünk – mondta a Spirit of Fire fesztivál elnöke, Emir Kusturica filmrendező, amikor a fesztivál résztvevőivel együtt megemlékeztek a terrortámadás áldozatairól.

Az eddigi információk szerint 133 ember életét követelte a moszkvai terrortámadás, amelynek során maszkos férfiak válogatás nélkül lövöldözni kezdtek egy koncert előtt egy csarnokban. Ezután legalább két robbanás is megrázta az épületet, amelynek a teteje nem sokkal később leomlott. A lángokat csak másnap délután sikerült megfékezniük a tűzoltóknak.

Borítókép: Gyászba borult Oroszország (Fotó: Vladimir Aleksandrov /Anadolu/Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.