Nagy a baj Ukrajnában – videón az oroszok éjszakai hatalmas támadása

Brutális csapást hajtott végre ukrajnai célpontok ellen Moszkva. Főként az energetikai rendszer ellen irányult a támadás.

2024. 03. 22. 8:31
null
Ukrajna, 2024. március 21. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának 2024. március 21-én közreadott felvételén egy orosz BM-30 Szmercs típusú, 300 milliméteres ûrméretû, 12 vetõcsöves nehéz rakéta-sorozatvetõ tüzel Ukrajna területén, a frontvonal közelében. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éjszaka folyamán Oroszország újabb hatalmas támadást hajtott végre rakétákkal és drónokkal Ukrajna infrastrukturális létesítményei ellen. Az oroszok több régióban lévő célpontokat vették célba. A katonai tisztviselők szerint a támadásokat drónokkal, Iszkanderekkel, Kinzsalokkal és X–101-es rakétákkal hajtották végre. 

Herman Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter kijelentette, hogy a mostani támadások voltak az elmúlt időszak legnagyobb csapásai Ukrajna energiaszektora ellen.

Különböző területeken károsodtak a termelő létesítmények, valamint a villamosenergia-átviteli és -elosztó rendszerek. Az országban megszakadások voltak tapasztalhatók az áramellátásban és az internet-szolgáltatásban

– mondta Galuscsenko.

Ukrajna legnagyobb vízerőművét, a zaporizzsjai Dnyeper vízerőművet az ukrán energiainfrastruktúra elleni orosz rakétatámadás során találták el – jelentette be az Ukrhydroenergo. A helyszínről tüzet jelentettek, de a helyzet állítólag ellenőrzés alatt áll.

Haditudósítók szerint a Vinnicja és a Harkiv régiókban található erőműveket is eltalálták. Nem hivatalos információk szerint az ukrán fegyveres erők repülőtereit is célba vették az oroszok.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának 2024. március 21-én közreadott felvételén egy orosz BM–30 Szmercs típusú, 300 milliméteres űrméretű, 12 vetőcsöves nehéz rakéta-sorozatvető tüzel Ukrajna területén, a frontvonal közelében. (Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.