Nézze meg, milyen hangulat fogadta a szerbeket a moszkvai barátságos labdarúgó-mérkőzésen + videó

Az orosz labdarúgó-válogatott kiütéses győzelmet aratott a szerb csapat felett a Moszkvában rendezett felkészülési mérkőzésen. Ez a meccs azonban többről szólt, mint a sport.

2024. 03. 22. 7:09
Borítókép: Az orosz játékosok gólt ünnepelnek az Oroszország–Szerbia barátságos labdarúgó-mérkőzésen Moszkvában 2024. március 21-én. (Fotó: Olga MALTSEVA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas érdeklődés övezte a szerb és az orosz labdarúgó-válogatott moszkvai összecsapását. Az orosz nemzeti tizenegy és szurkolóik már nagyon várták, hogy nemzetközi szinten is összemérje a csapat az erejét egy európai riválissal az orosz–ukrán háború kitörését követően.

Oroszország–Szerbia barátságos labdarúgó-mérkőzésen Moszkvában 2024. március 21-én. (Fotó: Olga MALTSEVA / AFP)
Oroszország–Szerbia barátságos labdarúgó-mérkőzésen Moszkvában 2024. március 21-én (Fotó: AFP/Olga Maltseva)

A meccsen az oroszok sima, 4-0-s győzelmet arattak a szerbek felett. A pályán és azon kívül viszont szinte fesztiválhangulat uralkodott. 

A remek hangulatú derbin kórusban szólt a lelátóról, hogy „Koszovó Szerbia része” és „oroszok előre!”.

Az orosz és a szerb futballszurkolók közösen énekelték a Katyusát.

A szerb és az orosz szurkolók pedig azt üzenték:

az oroszok és a szerbek örökké testvérek.

Az Oroszország–Szerbia barátságos mérkőzést csütörtökön rendezték meg Moszkvában. Az orosz válogatott 4-0-ra nyert, és az Orosz Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint telt házas volt a mérkőzés. A lelátókon ott volt Szergej Lavrov orosz és Ivica Dacsics szerb külügyminiszter is.

A kezdőrúgást pedig Milos Bikovics híres szerb színész végezte el, akit Ukrajna tiltakozása miatt kiírtak az HBO egyik legnépszerűbb sorozatából, a Fehér Lótusz harmadik évadából. Bikovics Oroszországban is elismert művész, 2018-ban neki ítélték a Puskin-medált, orosz állampolgárságát pedig egyenesen Vlagyimir Putyin orosz államfőtől kapta.

Az Európai Labdarúgó-szövetség egyébként jóváhagyta a szerbek és az oroszok meccsét, mondván a barátságos mérkőzések nem részei az UEFA által szervezett versenyeknek, ennél fogva nem is tartoznak a hatáskörébe.

Borítókép: Az orosz játékosok gólt ünnepelnek az Oroszország–Szerbia barátságos labdarúgó-mérkőzésen Moszkvában 2024. március 21-én (Fotó: AFP/Olga Maltseva)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.