Nincs tovább, teljesen megsemmisült Ukrajna egyik legnagyobb hőerőműve

Az ukrán energiaipari vállalat közlése szerint a károk pontos mértékét csak a romok eltakarítása után tudják megmondani.

2024. 03. 30. 7:21
Autók haladnak egy sötét utcán az ukrajnai Harkivban 2024. március 24-én, amikor a városban áramszünet van a Harkiv áramellátó rendszerét ért orosz rakéta- és dróntámadást követően. Március 22-én az orosz erők Sz-300-as és Iszkander-M rakétákkal támadták Harkivot és a régiót, így a város áram nélkül maradt.
Autók haladnak egy sötét utcán az ukrajnai Harkivban 2024. március 24-én, amikor a városban áramszünet van a Harkiv áramellátó rendszerét ért orosz rakéta- és dróntámadást követően. Március 22-én az orosz erők Sz-300-as és Iszkander-M rakétákkal támadták Harkivot és a régiót, így a város áram nélkül maradt. Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Március 22-én orosz csapatok megsemmisítették a harkivi terület egyik legnagyobb hőerőművét. Minden egység megsemmisült, és a segédberendezések is megrongálódtak. A pusztítás mértéke változó, a jelentőstől a teljesig terjed” – áll a Centrenergo honlapján található beszámolóban.

 

A vállalat jelenleg a romok eltakarításán dolgozik, a berendezések nagy részéhez nem fér hozzá. Ezért nem lehet pontosabban felmérni a károk mértékét, a helyreállításhoz szükséges pontos összeget, illetve a javításhoz szükséges időt sem tudják megbecsülni sem. German Galuscsenko, Ukrajna energiaügyi minisztere látogatást tett az erőműben, és támogatásáról biztosította a vállalatot. 

Van pénz. Van egy megfelelő energiatámogatási alap. Ez működik. Készek vagyunk segíteni

– jelentette ki a miniszter.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.