Orosz kommunikációs cégeket sújtott szankcióval az Egyesült Államok

Az Egyesült Államok szankcióval sújtott szerdán két orosz magánszemélyt és az általuk vezetett, illetve alapított két kommunikációs vállalkozást valótlan információk terjesztéséért külföldön.

Forrás: MTI2024. 03. 21. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külügyminisztérium közleménye szerint a két vállalkozás, a Social Design Agency és a Company Group Structura LLC az orosz kormány nevében hatvan internetes oldalból álló hálózatot alakított ki, ami 

hiteles hírforrásként tüntette fel magát Európában, és az általa létrehozott információkat hamis közösségi médiaoldalakon keresztül terjesztette.

Az amerikai büntetőintézkedések gazdasági jellegűek, és a bejelentés szerint tükrözik az Egyesült Államok törekvését a „Kreml rosszindulatú befolyásolási műveleteinek” ellensúlyozására, Amerika pedig a jövőben is fellép majd a közvélemény félrevezetésére irányuló orosz kísérletekkel szemben − áll az amerikai külügyminisztérium közleményében.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.