Orosz várost ért támadás, még közelebb került a világháború?

Ukrán támadás érte a határhoz közeli Belgorodi régióban található Grajvoron várost. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján egy halottja és négy sérültje van a támadásnak.

2024. 03. 14. 9:11
null
Belgorod, 2024. február 15. Az RU-RTR orosz televízió adásáról készített képen megrongált bevásárlóközpont Belgorodban 2024. február 15-én, miután ukrán ágyútûz érte az ukrán határ közelében fekvõ oroszországi várost. A polgármester szerint öt ember, köztük egy gyermek életét vesztette, tizennyolcan megsebesültek. MTI/AP/RU-RTR televízió Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támadás érte a Belgorodi régióban, az ukrán határ közelében fekvő Grajvoron várost Oroszországban.

A Telegramon közzétett fényképek és videók szerint több lakóházban, két kulturális intézményben és egy gázszolgáltató épületében is károk keletkeztek.

A város polgármestere szerint egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek a támadásban.

Egy rémisztő videón az látható, ahogy egy lövedék egy úton haladó személyautóba csapódik.

A Belgorodi régió településeit rendszeresen érik támadások, de más orosz területek is érintettek. Mint arról beszámoltunk, az orosz védelmi minisztérium közlése szerint szerdára virradó éjjel hat oroszországi régióban összesen 58 ukrán drónt semmisítettek meg.  Egy ukrán drón egy olajfinomítóra zuhant a Rjazanyi területen, az incidensnek legalább két sérültje volt.

Borítókép: Az RU-RTR orosz televízió adásáról készített képen megrongált bevásárlóközpont Belgorodban 2024. február 15-én, miután ukrán ágyútűz érte az ukrán határ közelében fekvő oroszországi várost (Fotó: MTI/AP/RU-RTR televízió)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.