Szijjártó Péter berendelte az amerikai nagykövetet + videó

Arcpirító hazugsággal támadta Joe Biden amerikai elnök Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért Donald Trump volt elnökkel találkozott. –Tudják, hogy kivel találkozik ma Mar-a-Lagóban? A magyar Orbánnal, aki egyenesen kijelentette, hogy szerinte nem működik a demokrácia, és diktatúrát szeretne – mondta Biden, amire Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter határozottan reagált.

Forrás: ATV2024. 03. 12. 16:12
SZIJJÁRTÓ Péter; HASANI, Igli
Szijjártó Péter albán hivatali partnerével tárgyalt Fotó: Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter berendelte az amerikai magyar nagykövetet, akit Magyar Levente miniszterhelyettes ma fogadott is a minisztériumban. A külügyminiszter hangsúlyozta: David Pressman megnyilatkozása, hogy az a hivatalos amerikai pozíció, hogy Magyarországon diktatúrát épít a kormány, rendkívüli módon megnehezíti a kétoldalú kapcsolatokat, ugyanis ezzel nem a kormányt sértik meg, hanem az országot.

Szijjártó Pétert az ATV kérdezte az ügyről akkor, amikor az albán külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatót. Joe Biden ugyanis annak kapcsán fröcsögött egy nagyot, hogy Orbán Viktor néhány napja Donald Trumppal találkozott. Az amerikai elnök azt mondta:

Tudják, hogy kivel találkozik ma Mar-a-Lagóban? A magyar Orbánnal, aki egyenesen kijelentette, hogy szerinte nem működik a demokrácia, és diktatúrát szeretne.

Szijjártó Péter erre reagálva így fogalmazott:

Ilyen hazugságokat nem vagyunk kötelesek elviselni senkitől, akkor sem, ha az adott személy éppenséggel az Egyesült Államok elnöke.

Magyar Levente miniszterhelyettes azt kérte a nagykövettől, mutassa meg azt az idézetet hellyel és időponttal, ahol a miniszterelnök azt mondta volna, amit Joe Biden neki tulajdonított. Nyilvánvalóan ilyen nem hangzott el, ezért érdemi választ erre nem tudunk kapni – mondta Szijjártó Péter.

A miniszterelnök és a kormány nem véletlenszerű sorsolásnak köszönhetően vezeti az országot, hanem az emberek választása alapján. A kormánypárt négy választást nyert meg egymás után, az emberek ezzel kijelölték a kormányzás irányát, amelyet végrehajtanak, ha nem hajtanák végre, az emberek nem választják meg őket újra, ez a demokrácia egyik fontos velejárója

– szögezte le Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Igli Hasani albán kül- és Európa-ügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2024. március 12-én (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.