Danka tragédiája: sehol nem találják a halálra gázolt, kétéves szerb kislány holttestét

A gyanúsítottak részletesen elmondták, hogy mi történt.

Forrás: BorsOnline2024. 04. 05. 16:57
Flame,Of,A,Candle,On,A,Grave.,All,Saints,Day,mécses
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtóhírekkel ellentétben nem került még elő az eltűnt kétéves szerb kislány, Danka holtteste, azonban az a két férfi, akiket a rendőrség elfogott, beismerték, hogy meggyilkolták a gyermeket – írja a BorsOnline

A kislány március 26-án nem sokkal délután két óra előtt tűnt el Bor városában. A gyermek a testvérével játszott a házuk udvarán, ahol az édesanyja vigyázott rájuk, azonban, amíg bement a házba vízért, Danka eltűnt. 

Az anyja azonnal elkezdte keresni Dankát, értesítette a hatóságokat is, és bár a szerb rendőrök mindent bevetettek, egy ideig semmi sem vezetett eredményre. Olyan hírek is érkeztek, amelyek szerint a lányt Budapesten és Bécsben is látták, később azonban már arról lehetett olvasni, hogy a szerb rendőrök tíz nap után elfogtak két embert, akiknek köze lehet a kislány eltűnéséhez. 

Utóbb kiderült, a két férfi elütötte a kislányt, akinek a holttestét egy szeméttelepen hagyták. A szerb belügyminisztérium sajtótájékoztatót tartott az ügyben, amelyen elmondták, letartóztatták az 1974-ben született S. J.-t és a szintén 1974-es születésű D. D.-t, a bori Vízművek Kommunális Közvállalat dolgozóit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy március 26-án autóval elütötték a kislányt. 

A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmény elkövetését, és beszámoltak a részletekről is. A belügyminiszter azonban arról is tájékoztatott, hogy nem találják a gyermek holttestét, mert az egyik férfi egy másik helyre vihette azt. Hogy pontosan hova, azt egyelőre nem lehet tudni, a két férfi folyamatosan egymásra mutogat. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.