Egy fiatal arab férfi autóval elütött négy rendőrt és késsel támadt továbbiakra Izraelben + videó

Agyonlőtték a rendőrök a támadót.

Forrás: MTI2024. 04. 03. 10:12
null
Al-Magazi, 2024. március 29. Izraeli légicsapásban megsemmisült lakóépületek romjai a Gázai övezet középsõ részén fekvõ al-Magazi menekülttáborban 2024. március 29-án. A támadásban legkevesebb 10 palesztin életét vesztette. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség az autólopások megakadályozására alakított ki ellenőrzőpontot Koháv Jaír falu mellett, a Tira arab faluban élő, 26 éves férfi itt ütötte el szándékosan a rendőröket. 

A támadó tovább haladt egy Ciszjordániába vivő úton, aztán egy másik ellenőrzőpontnál megállt és kiszállt, hogy az ottani rendőrökre támadjon. Ekkor lőtték le. Az elütött rendőrök közül egy súlyosan, három könnyebben sérült meg, mindegyiküket kórházba szállították.

A merénylőről a családja azt állítja, hogy értelmi fogyatékos volt, és otthon ápolták. Kedd éjszaka észrevették, hogy a nővére autójával elhajtott otthonról, ezért értesítették a rendőrséget – mondták. A rendőrség szerint azonban már későn, merényletei elkövetése után.

Borítókép: Izraeli légicsapásban megsemmisült lakóépületek romjai a Gázai övezet középső részén fekvő al-Magazi menekülttáborban 2024. március 29-én (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.