„Hasznos idióták”, akik a Hamászt támogatják az amerikai egyetemeken

A Hamász társalapítójának fia szerint a terrorszervezet nem tiszteli egyetlen követőjét sem.

2024. 04. 09. 16:04
Palesztinokat támogató tüntetés az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Jose Luis Magana)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hasznos idiótának” nevezte a Hamász társalapítójának fia azokat az egyetemi hallgatókat, akik a „Szabad Palesztina” mozgalom nevében a Hamász narratíváját ismételgetik az Egyesült Államokban. Mosab Hassan Yousef szerint elmegyógyintézetbe kellene zárni azokat, aki erről beszélnek. 

„Nagyon kiábrándító látni, hogy az amerikaiak támogatják a Hamászt, és azt gondolják, hogy a Hamász egy menő dolog” – fogalmazott egy műsorban, és hozzátette sajnálja, hogy sok amerikai a Hamász harcosait szabadságharcosnak tekinti. 

A Hamász nem tiszteli egyik követőjét sem, a terroristacsoport kegyelem nélkül kínozná és mészárolná le őket is

– tette hozzá, utalva azokra a baloldaliakra utalva, akik lényegében egy kalap alá veszik a palesztinkérdést a Black Lives Matter és az LMBTQ-mozgalommal. 

Mosab Hassan Yousef, miután a Hamász köreiből Izraelbe szökött, a Shin Betnek (az izraeli elhárításnak) kémkedett – emlékeztet a New York Post hírportál. 

Mint mondta, azok, akik az utcára vonulnak és megtöltik az egyetemi campusokat, hogy a zsidó állam ellen tiltakozzanak, „nem tudják, mit támogatnak”. 

A Hamász egy olyan szörnyeteg, amely eltérített egy egész társadalmat, és veszélyezteti az egész Közel-Keletet azzal, hogy a világot egy globális háború felé tereli

– emelte ki. 

Borítókép: Palesztinokat támogató tüntetés Washingtonban 2024. március 31-én (Fotó: MTI/AP/Jose Luis Magana)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.