Iskolai erőszak áldozata lett egy fiatal fiú + videó

Már-már ijesztő méreteket ölt az iskolai erőszak Franciaországban: legutóbb egy mindössze 15 éves fiú vesztette életét. A mostani eset egy héten belül már a második iskolai támadás a nyugat-európai országban.

2024. 04. 05. 20:29
FRANCE-EDUCATION-COLLEGE-CLASS
Illusztráció: Osztályterem egy franciaországi iskolában. Fotó: Nicolas Guyonnet Forrás: AFP/Hans Lucas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt egy 15 éves diák, miután iskolatársai olyan súlyosan megverték, hogy belehalt sérüléseibe. A francia BFM TV televíziós hírcsatorna értesülései szerint a Párizstól nem messze fekvő Viry-Chatillon településen került sor a tragédiára csütörtökön, a fiatal fiúra az iskolától mindössze száz méterre támadtak rá, délután négy óra környékén. A város polgármestere, Jean-Marie Vilain közölte, a fiú hazafelé tartott, mikor három-négy diák megtámadta és megverték.

Ezek az emberek vademberek. Élet és halál között hagyták

– tette hozzá.

Rendőrségi híradások szerint a fiú pénteken, a támadást követően egy nappal hunyt el a párizsi Necker kórházban. A hatóságok egyelőre nem találták meg az elkövetőket, ám nagy erőkkel keresik őket, többek közt a biztonsági kamerák felvételei alapján.

Az utóbbi években egyre feszültebbé vált a biztonsági helyzet az oktatási intézményeket tekintve. A BBC brit közszolgálati média kiemelte cikkében, a mostani már a második eset volt egy héten belül Franciaországban: kedden egy 13 éves lányt támadtak meg Montpellier városában, szintén egy iskola környékén.

Múlt héten egy párizsi iskola igazgatója mondott le, miután halálos fenyegetéseket kapott. Az intézmény vezetője azután került támadások kereszttüzébe, hogy egy muszlim vallású lány hamisan azzal vádolta meg, az igazgató kötelezte őt a fejkendő levételére, és meg is ütötte őt.

2020-ban pedig az egész világot bejárta Samuel Paty történelem és földrajz szakos tanár esete, akit egy iszlamista fejezett le a nyílt utcán.

Borítókép: Illusztráció – osztályterem egy franciaországi iskolában (Fotó: AFP/HansLucs/Nicolas Guyonnet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.