Képmutatás és véletlenek

Ezzel a felütéssel osztott meg egy videót közösségi oldalán a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter.

2024. 04. 13. 11:36
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Sporttudomány és Innováció című szakmai konferencián a budapesti Lónyay-Hatvany Villában 2024. április 12-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Sporttudomány és Innováció című szakmai konferencián a budapesti Lónyay-Hatvany Villában 2024. április 12-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ugye a földgáz kapcsán halljuk ezeket a nyilatkozatokat, hogy hát micsoda fantasztikus teljesítményt nyújtanak itt a nyugat európai országok, már használnak orosz gázt, na most, ha az ember megnézi a nyugat-európai LNG-, tehát a cseppfolyósított gázt fogadó termináloknak a forgalmát, és megnézzük, hány százalékos részesedéssel bír az orosz LNG, akkor azért meglepődne, az egy nullától elég erőteljesen különböző szám. Tehát van egy ilyen elképesztő képmutatás, hogy mindenki rázza az öklét az oroszokra aztán, amikor hátat fordítunk, hopp gyorsan a biznisz megvan, aztán megint rázzák az öklüket – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az oroszellenes fellépés kapcsán.

– Érdemes például azt is megnézni, hogy a nagy nyugat-európai országok kereskedelmi forgalma az elmúlt két évben hogy nőtt meg Oroszország szomszédaival, véletlenül, mert hát most rájöttek, hogy micsoda kereskedelmi potenciál van ezekben az országokban. Nem szabad, hogy hülyének nézzenek minket, mert az erre való hajlam azért megvan – tette hozzá a miniszter.

– Attól, hogy kicsik vagyunk, és nem a miénk a világon a legnagyobb hadsereg, attól még a nemzeti érdek képviseletét feladni nem szabad – zárta gondolatait a politikus. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Sporttudomány és innováció című szakmai konferencián a budapesti Lónyay-Hatvany Villában 2024. április 12-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.