Kevesebb, de jobb Európára van szükség

– Az európai uniós intézmények egyre inkább bürokratikus óriásként működnek, semmint politikai testületként. Mi, konzervatívok nagyon határozottan hiszünk abban, hogy szükség van arra, hogy a politika hatékonyan vezesse Európát – fogalmazott Antonio Giordano, az Európai Reformisták és Konzervatívok (ECR) főtitkára, az Olasz Testvérek (Fratelli d’Italia) parlamenti képviselője a CPAC Hungaryn.

2024. 04. 26. 17:27
Felszólalók a CPAC Hungary 2024 rendezvényen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy olyan időben, ahol a konzervatív értékeinket nagyon sokszor kihívás elé állítják, továbbra is nagyon erősen hisszük azt, hogy meg kell védeni a szabadságot, az identitást, és azokat az alapelveket, amelyeket nagyra tartunk. Ha ilyen beszélgetéseket tartunk Magyarországon, akkor arra is emlékeznünk kell, hogy Brüsszelben ezekre nincsen lehetőségünk egy olyan városban, ami az Európai Uniót képviseli – fogalmazott Antonio Giordano, az Európai Reformisták és Konzervatívok (ECR) főtitkára, az Olasz Testvérek parlamenti képviselője a CPAC Hungaryn. Mint mondta, az esemény megmutatja azt az elkötelezettséget, ami iránt mindannyian elkötelezettek, a konzervatív értékeket. 

Az európai uniós intézmények egyre inkább bürokratikus óriásként működnek, semmint politikai testületként. Mi, konzervatívok nagyon határozottan hiszünk abban, hogy szükség van arra, hogy a politika hatékonyan vezesse Európát 

– tette hozzá.

– Amióta a pártunkat megalapítottuk, reformistákkánt azonosítottuk magunkat. Azt szeretnénk, ha az Európai Unió kontrollja csökkenne a nemzeti kormányok fölött a nemzeti szuverenitást megőrizve. Ezért elutasítjuk az Európai Államok Szövetségét. 

Az alapvető irányelvünk az, hogy kevesebb, de jobb Európára van szükség 

– húzta alá. 

– Segíteni kell a tagállamokat abban, hogy menedzseljék a migrációs beáramlást, és nem a polgárainkat kell rávennünk, hogy elfogadják az illegális migránsokat. Emellett elkötelezettek vagyunk az olyan ügynökségek megerősítésében, mint a Frontex. 

Nagyon szilárd külső határokkal tudjuk csak garantálni a biztonságát az állampolgároknak és azoknak is, akik legitim módon kérnek védelmet a határainkon belül 

– tette hozzá.

– Elkötelezettek vagyunk, hogy az Európai Unió gazdasági növekedését támogatjuk azáltal, hogy a bürokratikus terheket levesszük a különböző folyamatokról, igazságos versenyre van szükség, és a javak és szolgáltatások szabad áramlásának megtartására. Az európai uniós szabad kereskedelem példátlan gazdasági virágzást hozott, ezt szeretnénk folytatni és kölcsönösen jövedelmező gazdasági potenciált szeretnénk kiépíteni. Meg szeretnénk tartani a globális kapcsolatainkat, és szeretnénk diverzifikálni a különböző kereskedelmi kapcsolatainkat, szeretnénk minimalizálni a függőségeinket, szeretnénk rugalmas ellátási láncot kiépíteni igazságos kereskedelmi rendszeren belül – fogalmazott. 

– Az a reményünk, hogy június 9-én lehetőségünk lesz arra, amit annyira régóta szeretnénk. Világosságra van szükségünk, józan észre, elkötelezettségre és szenvedélyre – zárta beszédét Antonio Giordano.

Borítókép: Felszólalók a CPAC Hungary 2024 rendezvényen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.