Nagy erejű földrengés rázta meg Fukusima térségét

Mindössze egy nappal a tajvani katasztrófa után Japán északkeleti részét is földmozgás rázta meg. Tajvanon a halottak száma kilencre, a sebesülteké ezer fölé emelkedett a tegnapi földrengés után.

2024. 04. 04. 9:27
null
Hszinpej, 2024. április 3. Rommá vált nyomdaépület a tajvani Hszinpejben (Újtajpej) 2024. április 3-án, miután 7,2-es erõsségû, az utóbbi negyed század legerõsebb földrengése rázta meg a csendes-óceáni szigetet. A földrengés következtében kilenc ember életét vesztette, legkevesebb 934-en megsebesültek. MTI/EPA/Daniel Ceng Fotó: Daniel Ceng
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb földrengés történt a csendes-óceáni tűzgyűrű által érintett területen, ezúttal Japán északkeleti részén. A 6,0 magnitúdójú rengés, amelyre mindössze egyetlen nappal a tajvani tragédia után került sor, Fukusima prefektúrát érintette legsúlyosabban. Cunamiriasztást mindazonáltal nem adtak ki az illetékesek – írja a Kyodo News japán hírportál.

 

Arról nem érkezett hír, hogy a földmozgás bármilyen kárt okozott volna a 2011-es rengésben megsérült Fukusima Daiicsi atomerőműben.

A 12 kilométerrel távolabb található Fukusima Daini atomerőműből szintén nem jelentettek rendellenességet, a vasúti közlekedés azonban leállt.

Tajvanon eközben kilencre emelkedett a szerda reggeli földmozgás áldozatainak száma és már ezernél is több sebesültet tartanak nyilván a hatóságok – számol be róla a Reuters hírügynökség.

Az utak megrongálódása miatt több mint hatszáz ember esett csapdába, többnyire egy nemzeti park területén található szállodákban. A hatóságok jelenleg is dolgoznak az utak helyreállításán, a vasúti közlekedést azonban a vártnál hamarabb sikerült újraindítani. 

Borítókép: Rommá vált nyomdaépület a tajvani Hszinpejben (Újtajpej) 2024. április 3-án, miután 7,2-es erősségű, az utóbbi negyed század legerősebb földrengése rázta meg a csendes-óceáni szigetet (Fotó: MTI/EPA/Daniel Ceng)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.