Orosz repülőgépet fogtak a németek

A német légierő elfogott egy orosz katonai repülőgépet a Balti-tenger felett.

Forrás: Bild2024. 04. 06. 21:57
Moscow,Region,,Kubinka,,Russia,-,March,13,,2015:,Russian,Turboprop
357652349 Fotó: Media_works
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eurofighter vadászrepülőgépek szálltak fel szombaton a lettországi lielvardei támaszpontról, hogy elfogjanak egy IL–20-as felderítő repülőgépet. A légierő ezt az X-en jelentette be

Németország a NATO részeként részt vesz a balti államok légi megfigyelésében, mivel azok nem rendelkeznek harci repülőgépekkel. Korábban több incidens is történt orosz katonai repülőgépekkel a balti-tengeri térségben.

Január 30-án is észleltek és elfogtak a Balti-tenger felett egy Il–20M típusú orosz felderítőgépet, amely azonosítási jel nélkül repült.

Az orosz katonai repülőgépet a Rügen melletti nemzetközi légtérben azonosították, és rövid időn keresztül kísérték, mielőtt visszafordult volna kelet felé

 – tájékoztatott a német légierő.

Borítókép: Visszafordítottak egy IL–20-ast a németek a NATO területéről (Fotó: Mediaworks)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.