Orosz–ukrán háború: borzalmas képeken az oroszok újabb véres légicsapása

Az orosz hadsereg megtorolta az ukránok rakétatámadását.

2024. 04. 17. 13:36
Brutális orosz rakétatámadás eredménye az orosz–ukrán háborúban (Fotó: AFP/Sergiy BUTKO)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz légierő rakétái célba értek Csernyihivben, ami az orosz–ukrán háború egy újabb véres fejezetét nyitotta meg. A Profszojuznaja Hotel volt a célpont, ahol délelőtt a Dmitrij Kraszilnyikov ukrán altábornagy vezette északi hadműveleti parancsnokság ülését tartották. A szálloda megsemmisült, rengetegen megsebesültek és sokan meghaltak az orosz támadásban. 

 Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a támadásra reagálva leszögezte: az ukrán légvédelem a nyugati katonai segítség apadása miatt nem tudta megakadályozni a szerda reggeli légicsapásokat.

Ez nem történhetett volna meg, ha Ukrajna elég légvédelmi rendszert kapott volna, és ha a világ eléggé eltökélt lenne az orosz terrorizmus felszámolására

– fogalmazott az államfő a közösségi médiában közzétett üzenetében.

A légicsapás bosszú volt azért, mert az ukránok nem sokkal korábban a Krím félszigeten fekvő Dzsankoj városát támadták, ahol egy katonai repülőtér is található.

 

Borítókép: Brutális orosz rakétatámadás eredménye az orosz–ukrán háborúban  (Fotó: AFP/Sergiy Butko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.