Oroszország is üzent az uniós migrációs paktum kapcsán

Mint írják a közleményben, bár nem az ő dolguk, de azért felmerült pár kérdésük.

2024. 04. 11. 20:19
Illegális migránsok érkeznek Európába (Fotó: NurPhoto via AFP/Mauro Ujetto )
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oroszországi Föderáció magyarországi nagykövetsége olyan közleményt osztott meg a közösségi oldalain, amelyben az Európai Parlament által megszavazott migrációs paktumról mondta el a véleményét.

Az Európai Parlament nemrégiben támogatásáról biztosította az aktualizált EU migrációs paktumát. A paktum fő célja, hogy a migrációval kapcsolatos terheket igazságosan ossza el az uniós országok között. Ugyanakkor lehetővé teszi, hogy enyhítsék ezt a terhet megfelelő eltérések, azaz minden egyes migránslélek költségének egyfajta pénzbeli ellenértékének kifizetésével. Kiderül, hogy minél több pénze van egy országnak, annál több menekülttől tudja megváltani magát, míg a szegényebb államok kénytelenek lesznek elfogadni a Brüsszelben megállapított méltányos részt

– olvasható a követség közleményében. „Nem a mi dolgunk beavatkozni az unió belügyekbe, de felmerül egy etikai kérdés: nem hasonlít-e ez a rendszer a fordított emberkereskedelemre? Vagy ez egyfajta migrációs bűnbocsánat? És hogyan viszonyul az emberi élet pénzzé tételének gondolata az erkölcs és az emberi méltóság normáihoz, nem is beszélve az általánosan elfogadott emberi jogokról?” – szúrt oda Brüsszelnek az orosz nagykövetség.

Borítókép: Illegális bevándorlók érkeznek Európába (Fotó: NurPhoto via AFP/Mauro Ujetto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.