Soros elemzője: Magyar Péter kizárta magát a komoly politikusok sorából

Magyar Péternek megvan a lehetősége arra, hogy gyengítse az ellenzéket, amelyet rendszeresen kritizál – véli Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund magyarországi elemzője, írta a Die Welt.

Forrás: Die Welt2024. 04. 15. 14:01
Peter Magyar, An Ex Government Insider Protests In Budapest After Leaking A Voice Recording Accusing Senior Government Officials In A Corruption Case
Magyar Péter kormányellenes tüntetésen beszél április 6-án Budapesten. Fotó: Szentgallay Bálint Forrás: NurPhoto /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter politikai pályája hirtelen véget érhet. Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund magyarországi elemzője a Die Welt beszámolója alapján a baloldal új messiásának gyengeségét abban látja, hogy narratívája visszafogott, és valójában nem is hiteles.

Opposition demonstration in Budapest
Magyar Péter jogász, Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje. Fotó: Kurucz Árpád

Magyar Péter hosszú évekig volt része az Orbán-rendszernek, korán belépett a későbbi kormánypártba, a Fideszbe, vázolja fel a politikai messiásként azonosított férfi életútját a német lap.

Magyar tegnap még szép fizetéseket kapott állami cégektől, ma már kormányellenes gyűlések után autogramokat osztogat, mutat rá a Die Welt.

„Nem fideszes bennfentes volt, hanem valaki a harmadik sorból” – szögezte le Hegedűs Dániel.

A Rockefeller Alapítvány, az Európai Bizottság és a Soros-féle Open Society Foundations által egyaránt támogatott szervezet munkatársát nem lehet azzal vádolni, hogy munkájával ne tenne meg mindent Magyarország és a kormány ellen, de úgy tűnik, még ő sem hisz Magyar Péterben.

 

 

Borítókép: Magyar Péter egy kormányellenes tüntetésen beszél április 6-án Budapesten (Fotó: NurPhoto/AFP/Szentgallay Bálint)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.