Szijjártó Péter részvétét nyilvánította a finnországi iskolai lövöldözés miatt

Részvétét nyilvánította a finnországi iskolai lövöldözés miatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter finn kollégájának, Elina Valtonennek szerdán.

2024. 04. 03. 16:49
null
Vantaa, 2024. április 3. Mécsesek és virágok az intézmény udvarán 2024. április 3-án, miután az elõzõ nap egy 12 éves tanuló lövöldözött a Viertola általános iskolában, Helsinki elõvárosában, Vantaában. Három 12 éves gyermek megsebesült, az egyikük belehalt a sérüléseibe. A tettest õrizetbe vették. MTI/AP/Lehtikuva/Jussi Nukari Fotó: Jussi Nukari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez eljuttatott levélben Szijjártó Péter azt írta a finn külügyminiszternek, hogy mély fájdalommal értesült a Vantaa város egyik állami iskolájában történt lövöldözésről, amely tragikus módon egy ártatlan gyermek életét követelte, másokat pedig megsebesített. 

Engedje meg, hogy őszinte részvétemet fejezzem ki Önnek és mély együttérzésemet mindazoknak, akik elvesztették szeretteiket vagy akiket érintett a tragédia

– fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter hozzátette: gondolataink és imáink az áldozattal és családjával vannak ebben a nehéz időszakban. A miniszter gyors felépülést kívánt a sérülteknek.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, egy gyermek meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült egy finnországi iskolában történt lövöldözésben – közölte a rendőrség. Mindhárman 12 évesek, a szintén 12 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

A lövöldözés után a gyermekkorú gyanúsított elszaladt, amint a rendőrség megérkezett, őt nem sokkal később fegyverrel a kezében fogták el a főváros, Helsinki északi, Siltamaki kerületében. A gyerek az első kihallgatáson elismerte, hogy ő követte el a lövöldözést. Gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt indítottak nyomozást.

Borítókép: Mécsesek és virágok az intézmény udvarán 2024. április 3-án, miután az előző nap egy 12 éves tanuló lövöldözött a Viertola általános iskolában, Helsinki elővárosában, Vantaában. Három 12 éves gyermek megsebesült, az egyikük belehalt a sérüléseibe (Fotó: MTI/AP/Lehtikuva/Jussi Nukari)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.