Teljes napfogyatkozás hozza el a világvégét jövő hétfőn? + videó

Sokan a világvégét látják abban, hogy jövő héten egy napon lesz Észak-Amerikában a napfogyatkozás, miközben a nagy hadronütköztetőt is bekapcsolják Svájcban.

2024. 04. 02. 19:28
Jövő hétfőn eljöhet a világvége. Fotó: Fotó: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs már egy hete se a világnak – állítják egyes influenszerek, akik rettegnek attól, hogy április 8-án, az amerikai napfogyatkozás napján a CERN újra beindítja a nagy hadronütköztetőt (LHC-t).

A világ legnagyobb és legerősebb részecskegyorsítóját azért indítják be újra, hogy azt a láthatatlan részecskét kutassák, amiről feltételezik, hogy energiával látja el a világegyetemet, azaz a sötét anyagot. 2012-ben már bebizonyították az egyik részecskecsoport létezését a feltételezett 17 csoportból, és most abban bíznak, hogy ismét találhatnak valami izgalmasat a kutatás során.

Az LHC közel fénysebességgel lövi ki a protonokat egy 27 kilométer hosszú alagútban Franciaország és Svájc határa alatt, hogy amikor a protonok összeütköznek, akkor az ősrobbanás utáni első másodpercet rekonstruálják. A kutatócsapat pedig a sötét anyagra fog vadászni közben, amely az egyébként felfoghatatlanul hatalmas univerzumunk körülbelül 28 százalékát teszi ki – de ezt soha nem látták vagy bizonyították be eddig.

Az internet egy része azonnal rettegni kezdett, amikor kiderült, hogy mikor lesz a kísérlet, hiszen április 8-án egy másik izgalmas és egyedülálló esemény is történik: Észak-Amerikában teljes napfogyatkozás lesz.

Arról félnek, hogy a tudósok véletlenül létrehozhatnak egy fekete lyukat a kísérlet közben, ami elpusztítja a világot. Ezeknek az embereknek pedig egy plusz rettegési faktort jelent, hogy ezen a napon lesz a napfogyatkozás is.

A legelvetemültebb elméletek pedig egészen a multiverzumok összeolvadásáig is elmennek, de olyanok is akadnak szép számmal, akik szerint a napfogyatkozás a közelgő világvégét jelzi, amit az emberiség nem vesz eléggé komolyan.

 

 

@wizdom6last2.0 Cern will be active during the eclipse 🌘 (comment below ) Entertainment purposes only ⚠️ #wisdom6last #cern #eclipse #solareclipse #fyp #foryou ♬ Eerie and calm BGM - LEOPARD

Borítókép: Hamarosan véget érhet a világ (Fotó: Pixabay) 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.