Következő mérkőzések
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Az orosz légierő az ukrán egységeken tartott elrettentő demonstrációt + videó

Az orosz–ukrán háborúban a levegőből intézett csapásokkal lehet a legnagyobb pusztítást okozni.

2024. 05. 27. 5:15
A Kamov Ka-52 helikopter súlyos károkat tud okozni az ukrán hadseregnek a háborúban (Fotó: AFP/Vitaly TIMKIV)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az orosz–ukrán háború szakadatlanul zajlik a szomszédunkban, egyre fogyatkozik az ukránok képessége, és egyre inkább növekszik az oroszok előnye. Az orosz légierő akkora fölényben van a levegőből indított támadások során, hogy az ukránok gyakran még védekezni sem tudnak. A helikopterek és vadászgépek pilótái pedig akár naponta többször is megsemmisíthetik a néhány kilométerrel arrébb fekvő ukrán állásokat – éppen úgy, ahogy az alábbi videóban is teszi az orosz Kamov Ka–52 helikopter legénysége.

A Kamov Ka–52 gyakran megjelenik az orosz–ukrán háború frontjainak közelében, sok esetben képesek teljesen megtisztítani a terepet az ukrán állásoktól a földi egységek előtt.

Borítókép: A Kamov Ka–52 helikopter súlyos károkat tud okozni az ukrán hadseregnek a háborúban (Fotó: AFP/Vitaly Timkiv)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.