Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Bakondi György: Az Európai Unió módosíthatja a migrációs paktumot

Az új Európai Parlamentnek a határbiztonságot szolgáló új megoldásokat kell találnia, ezért elképzelhető a migrációs paktum bizonyos korrekciója – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

2024. 05. 25. 20:33
Karnok Csaba
20231019 Ásotthalom 

Magyar Szlovák rendőrök tartóztattak fel migránsokat az 55-ös főút mellett.

Fotó: Karnok Csaba KC
Délmagyarország (DM)
Fotó: Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tagállamok nem egyhangúlag fogadták el a migrációs paktumot, voltak ellene szavazók és tartózkodók. Az új Európai Parlamentnek a határbiztonságot szolgáló új megoldásokat kell találnia, ezért elképzelhető a migrációs paktum bizonyos korrekciója – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György kiemelte, 

az Európai Bíróság ítélete szerint Magyarországnak napi hatmillió forintot kellene fizetnie, amíg nem engedi meg, hogy a migránsok magyar területen nyújthassák be menekültjog iránti kérelmüket.

Rámutatott, hogy ezt az ítéletet csak az európai választások után akarják kihirdetni, nem véletlenül.

A belbiztonsági főtanácsadó felidézte, hogy az Európai Bizottság elnöki tisztségére jelöltek rendkívüli fontosságúnak nevezték a külső határok védelmét.

Ők is érzékelik, hogy az európai emberek nagyon nem szeretnék most már folytatni, hogy ilyen tömegben érkezzenek az illegális bevándorlók

– tette hozzá.

Úgy vélekedett, ha a választások előtt ezt a bírósági ítéletet nyilvánosságra hoznák, kiderülne, hogy valótlanul állították a külső határok védelmének fontosságát, hiszen Magyarországot napi hatmilliós összegre bírságolnák, miközben azzal kampányolnak, hogy az új migrációs paktum az európai emberek biztonságát szolgálja.

Bakondi György úgy fogalmazott: a műszaki akadályrendszer és a jogi határzár a magyar és az európai emberek védelme érdekében megakadályozza, hogy a szervezett bűnözés segítségével erőszakos fiatal férfiak tömegei lépjék át az államhatárt.

Az a kérdés, elmennek-e elegen szavazni június 9-én, hogy a liberális baloldali túlsúly helyett egy erős nemzeti alapokon álló, szuverenista álláspontot képviselő Európai Parlament és Európai Bizottság alakuljon, mely a tényleges biztonság érdekében megteszi azokat az intézkedéseket, amelyeket az európai emberek érdeke kíván

– mondta Bakondi György.

Borítókép: Rendőrök tartóztattak fel migránsokat (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.