Következő mérkőzések
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Erre számíthatnak a NATO-csapatok az oroszok ellen + videó

A háborús pszichózisban szenvedő nyugati politikusok egyre többször hangoztatják, hogy csapataiknak Ukrajnába kellene menniük. Macron francia elnök korábban úgy fogalmazott, nem zárja ki ezt az eshetőséget. Manfred Weber néppárti, háborúpárti vezető pedig a kötelező sorkatonaságot erőltetné az európai fiatalokra. Most videót közölt az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma az orosz–ukrán háborúban harcoló alakulataik bevetéséről. Akár velük is szembekerülhetnek a nyugati csapatok Ukrajnában.

Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma2024. 05. 24. 9:50
Ukrajna, 2024. május 22. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2024. május 22-én közreadott videóról készített képen orosz tüzérek 122 milliméteres BM-21-es Grad rakétavetõvel ukrán állásokra tüzelnek. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre-másra születnek meg az európai háborúpárti politikusok nyilatkozatai arra vonatkozóan, hogy csapataikat akár Ukrajnába is vezényelhetik. Mint arról korábban beszámoltunk, Lengyelország például már azt fontolgatja, hogy a határai közelében elhelyezkedő légvédelmi rendszereit bevesse az orosz rakéták ellen Ukrajnában. 

Romok között mentők Harkivban 2024. május 23-án, miután orosz rakétatalálat ért egy nyomdát a kelet-ukrajnai városban. (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)
Romok között mentők Harkivban 2024. május 23-án, miután orosz rakétatalálat ért egy nyomdát a kelet-ukrajnai városban (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)

A háborúpárti Emmanuel Macron pedig kijelentette, nem zárja ki, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába, sőt az észt kormány is komolyan tárgyalja annak lehetőségét, hogy egységeit a háborúban álló országba vezényelje.  A NATO-országok szerepvállalása az orosz–ukrán háborúban pedig egyre közelebb hozza a harmadik világháborút.

Orosz csapások Ukrajnában

Az orosz–ukrán háború rengeteg ember életét követeli. A frontról drámai felvételek jelennek meg. A katonák válogatás nélkül ölik egymást. Sok a civil áldozat is, az anyagi kár pedig szinte felbecsülhetetlen.

Az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma a Telegram csatornáján közölt megdöbbentő felvételeket a brutális orosz csapásokról. A videóhoz csatolt leírás szerint a tüzérek megsemmisítettek az ellenség állását. A 122 mm-es rakéták bevetése következtében az ukránok három teherautót és legalább 20 katonát vesztettek.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2024. május 22-én közreadott videóról készített képen orosz tüzérek 122 milliméteres BM–21-es Grad rakétavetővel ukrán állásokra tüzelnek (Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.