Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Keményebben lépne fel Svédország a migránsokkal szemben

A svéd kormány és a konzervatív Svéd Demokraták, felismerve a kialakuló árnyéktársadalom veszélyeit, fokoznák az illegális bevándorlók elleni küzdelmet.

Forrás: Samnytt2024. 05. 24. 17:14
Far-right party in Sweden stage an anti-migrant demonstration
Az Alternatíva Svédországnak Párt migránsok elleni demonstrációján Stockholmban, Svédországban 2021. szeptember 4-én. Fotó: Atila Altuntas Forrás: Anadolu/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiutasítás ellenére Svédországban maradó migránsok problémája olyan súlyossá és veszélyessé vált, hogy a szaktárcán belül egy új miniszteri kabinetcsoportot alakítottak, amely erre a területre összpontosít, írja a Samnytt.

Svédország migrációs minisztere, Maria Malmer Stenergard (jobbra) beszél a sajtónak, miközben Gunnar Strommer svéd igazságügyi miniszterrel együtt érkezik a bel- és igazságügyi tanács ülésére az EU brüsszeli központjában 2023. március 9-én. (Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard)

A döntés hátterében az áll, hogy nagyon súlyos problémákat látunk az árnyéktársadalomban, amit veszélyesnek tartunk

mondta Maria Malmer Stenergard migrációs miniszter.

Eddig olyan intézkedéseket vezettek be, mint az anyakönyvezés fokozott ellenőrzése, a belső bevándorlási ellenőrzések számának növelése, valamint a fogdák bővítése. A svéd migrációs miniszter azt mondta, elégedett az elindított reformokkal, de kiemelte, hogy a látható eredmények eléréséhez több idő szükséges.

A jövőbeni javaslatok között szerepel még a rendőrség bevándorlási ellenőrzésre vonatkozó feladatainak észszerűsítése, az illegális bevándorlók szociális juttatásainak megvonása és az állami alkalmazottak számára a gyanús személyek bejelentésének kötelezővé tétele.

WEB_INRIKES
Gyilkossági helyszín Stockholm északi részén 2017. március 9-én. Egy rövid időszak alatt négy embert öltek meg egy bandaháborúban Stockholm északi részén. (Fotó: TT News Agency/AFP/Jessica Gow)

A kiutasítottak továbbra is Svédországban maradnak

A tavalyi évben benyújtott menedékjogi kérelmek közül minden negyedik esetben azt olyan személy nyújtotta be, akinek a korábbi elutasító határozata már elévült.

Nem tudjuk, hogy hol tartózkodtak az elmúlt négy évben, de sok jel utal arra, hogy sokan itt maradtak. Sok ezer emberről beszélünk

 – panaszolta a svéd migrációs miniszter.

Borítókép: Az Alternatíva Svédországnak Párt migránsok elleni demonstrációján Stockholmban, Svédországban 2021. szeptember 4-én. (Fotó: Anadolu/AFP/Atila Altuntas)


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.