Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Folytatódik a vizsgálat az iráni elnököt szállító helikopter ügyében

A hadsereg részéről bejelentették, hogy a vizsgálat folytatódik, és a későbbiekben további részleteket fognak közzétenni.

Forrás: MTI2024. 05. 24. 10:29
Mentőalakulatok tagjai dolgoznak az azeri határhoz közeli Varzekán város közelében történt helikopterbaleset helyszínén 2024. május 20-án. A balesetben Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter is életét vesztette az őket szállító helikoptert ért balesetben. Forrás: MTI/EPA/Moj News/Azin Haghighi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IRNA iráni állami hírügynökség által is közzétett jelentésben elmondták, a helikopter végig az előre kijelölt útvonalon haladt, a pilóta pedig mintegy másfél perccel a szerencsétlenség előtt vette fel a kapcsolatot az elnöki helikopterkötelék másik két járművével.

A zuhanás után a helikopter azonnal kigyulladt.

Az erős köd és az alacsony hőmérséklet nehezítette a mentést, így a vasárnap délután szerencsétlenül járt helikopter roncsait végül hétfőn hajnalban találták meg, olvasható a jelentésben, amelyben hozzátették, hogy a legénység és a légi irányítás közötti beszélgetésben nem találtak semmi gyanúsat.

Nem találtak lövedék vagy más gyanús tárgy ütötte nyomokat, de a hadsereg részéről bejelentették azt is, hogy a vizsgálat folytatódik, és a későbbiekben további részleteket fognak közzétenni. Ebrahim Raiszi vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy Ilham Alijev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat. Az őt és a külügyminisztert, Hoszein Amirabdollahiánt, valamint a többi között a tartomány kormányzóját szállító helikopter a visszaúton, az azeri határhoz közeli Varzekán városa mellett zuhant le. 

 

Borítókép: Mentőalakulatok tagjai dolgoznak az azeri határhoz közeli Varzekán város közelében történt helikopterbaleset helyszínén 2024. május 20-án. A balesetben Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter is életét vesztette az őket szállító helikoptert ért balesetben (Fotó: MTI/EPA/Moj News/Azin Haghighi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.