Az ukrán erők ismét lakóházat bombáztak Belgorodban + videó

Ötre emelkedett a halálos áldozatok száma az oroszországi Belgorodi területen fekvő Szebekino városában egy ötemeletes lakóház összeomlása után, közölte a tartomány kormányzója.

Forrás: Komszomolszkaja Pravda2024. 06. 15. 15:11
Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó hivatalos fiókjában közzétett fényképen tűzoltók láthatók egy lakóépület helyén, amely részben összeomlott, miután Belgorodban egy ukrán támadás során megrongálódott. Fotó: Telegram Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötre emelkedett az oroszországi Belgorodi területen fekvő Szebekino városában egy ötemeletes lakóház összeomlása utáni halálos áldozatok száma – közölte Vjacseszlav Gladkov kormányzó. A lakóépület összeomlásának helyszínén befejeződtek a kutató-mentő munkálatok, tájékoztatott a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Nem hivatalos információk szerint a bejárat beomlását egy MLRS lövedék okozhatta. A ház összeomlásának helyszínén az operatív szolgálatok több mint 380 alkalmazottja dolgozik. Köztük vannak a mentőcsapatok, valamint a Szuhov Állami Műszaki Egyetem szakértői, hogy felmérjék a károkat, valamint a rendkívüli helyzetek minisztériumának pszichológusai is helyszínen vannak.

Alig egy hónap telt el a véres belgorodi terrortámadás óta, amelyben 17 ember halt meg, amikor szintén egy lakóház bejárata omlott össze, írta a Komszomolszkaja Pravda.

Május 12-én a Harkov-hegyen egy Tocska–U rakétarendszer ukrán lövedéke csapódott be egy lakóházba, aminek következtében a teljes bejárat a tizediktől az első emeletig beomlott. Az Oroszországi Föderáció Nyomozó Bizottsága terrorizmus miatt indított büntetőeljárást a Belgorod elleni támadást követően. Korábban pedig a Belgorodi régióban négy helyi lakos sérült meg egy kamikaze dróntámadás következtében.

Borítókép: A Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó hivatalos fiókjában közzétett fényképen tűzoltók láthatók egy lakóépület helyén, amely részben összeomlott, miután Belgorodban egy ukrán támadás során megrongálódott (Fotó: AFP/Telegram) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.