A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bakondi György: Példátlan az Európai Bíróság döntése

Példátlan az Európai Unió gyakorlatában, hogy az Európai Bíróság eltért az Európai Bizottság javaslatától, és hetvenszer nagyobb pénzbüntetést szabott ki a javasoltnál – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Forrás: MTI2024. 06. 14. 9:33
Asylum Seekers At The Greek-Northern Macedonian Borders
Migránsok a balkáni útvonalon. (Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül) Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György ismertette: az Európai Bíróság kétszázmillió euróra – vagyis nyolcvanmilliárd forintra - büntette Magyarországot, emellett napi egymillió euró – azaz négyszázmillió forint – összegű kényszerítő bírságot is kiszabott, amiért hazánk nem engedi be az illegális migránsokat.

Bakondi György 2015. szeptember 15-én Szegeden tájékoztatja a sajtót (Fotó: AFP/Kisbenedek Attila)

Szerinte a döntés azt mutatja, hogy a liberális, baloldali politikai irány mindent megtesz annak érdekében, hogy „megtörje Magyarország ellenállását", és hogy Magyarország biztonsági helyzetét a nyugat-európai helyzethez közelítse, ahol „késes támadások, politikai feszültségek és terrorcselekmények sokasága" tapasztalható.

Bakondi György azt mondta, maga a büntetés „várható volt", meglepőnek nevezte ugyanakkor, hogy az elmarasztaló döntést csak az európai parlamenti választások után hozták nyilvánosságra. Véleménye szerint a döntéshozók abból indultak ki, hogy egy ilyen „aránytalan és a saját jogelveiket is semmibe vevő" büntetés további szavazókat hoz Magyarországon a migrációellenes politikát képviselő kormánypártoknak.

Hozzátette: az EU nemrég fogadta el a migrációs paktumot, amely a külső határok őrizetének létfontosságú szerepét hangsúlyozza és annak további erősítését tűzi ki célul. Most mégis „épp annak vagyunk tanúi, hogy megbüntetnek egy országot, amelyik őrzi a külső határt" – mutatott rá.

A főtanácsadó hangsúlyozta: nem igaz, hogy Magyarország a többi tagállamra hárítja a migráció kezelésével kapcsolatos pénzügyi terheket.

Ez téves megállapítás, a határőrizeti költségeket a magyar költségvetés finanszírozza

 – jelentette ki, hozzátéve: az itt feltartóztatott, visszairányított illegális migránsok nem jelennek meg Nyugat-Európában, vagyis ott nem keletkeznek többletköltségek.

Ez is csak olyan nyilatkozat, amelyik a magyar kormány konzekvens nemzetpolitikáját, a magyar emberek érdekeinek képviseletét szeretné megsemmisíteni vagy gyengíteni

 – állapította meg.
Kiemelte: a döntés értelmében be kellene engedni azokat, akik „átmásznak a kerítésen és leteszik a géppisztolyt, amivel addig lövöldöztek”. Ezzel pedig értelmetlenné válna a kerítés, és értelmetlenné válna mindaz az erőfeszítés, amit a magyar emberek a költségvetési források felhasználásával eddig megtettek Magyarország védelme érdekében – magyarázta Bakondi György.

A főtanácsadó szerint figyelembe kellene venni, hogy a magyar emberek mit akarnak. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a kormány migrációs politikájának támogatása jóval nagyobb, mint a Fidesz támogatottsága.

Vagyis a magyar emberek nagyon nagy többsége párthovatartozástól függetlenül úgy gondolja, hogy a külső határokat őrizni kell, és fenn kell tartani a belső rendet, a biztonságot – húzta alá.

Borítókép: Migránsok a balkáni útvonalon. (Fotó:  AFP/NurPhoto/Nicolas Economou)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.