Baleset érte Orbán Viktor konvoját Németországban

Egy motoros rendőr elé hajtottak ki autóval, előbbi életét vesztette.

2024. 06. 24. 19:37
ORBÁN Viktor; SCHOLZ, Olaf
Illusztráció: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Olaf Scholz német kancellár (b) megbeszélést folytat Berlinben 2022. október 10-én. Fotó: Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor németországi konvoját kísérő rendőrt baleset érte – írta a Világgazdaság. A Der Spiegel értesülései szerint a miniszterelnök konvoja a stuttgarti repülőtérre tartott, amikor a délelőtt órákban a város Degerloch nevű kerületében egy 69 éves, BMW típusú autót vezető sofőr az autósor elé kihajtott, figyelmen kívül hagyva, hogy az utat előtte lezárták.

Az autóval egy 61 éves motoros rendőr ütközött, akit kórházba szállították, ám belehalt sérüléseibe.

A balesetben egy 27 éves motoros rendőr is érintett volt, őt legfrissebb híradások szerint kórházban kezelik. „Mélyen megdöbbentett minket kollégáink balesete” – fogalmazott Markus Eisenbraun rendőrfőnök. Az ügyben nyomozás indult.

Az esettel kapcsolatban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta az Index hírportált, Orbán Viktor kormányfő kondoleáló levelet küldött Olaf Scholz német kancellárnak, és a stuttgarti rendőrfőnöknek. A magyar miniszterelnök együttérzését és megrendülését fejezte ki a tragikus baleset után. 

Borítókép: Illusztráció: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Olaf Scholz német kancellár (b) megbeszélést folytat Berlinben 2022. október 10-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.