Belarusz ellen újabb szankciókat vezetne be az EU

Az Európai Unió tavaly január óta dolgozik azon, hogy a Belarusszal szemben már az orosz–ukrán háború előtt bevezetett szankciókat összehangolja a háborúval kapcsolatban hozott intézkedésekkel.

Forrás: Reuters, Bloomberg2024. 06. 26. 17:22
Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, illetve Alexander De Croo ügyvezető belga miniszterelnök (a háttérben) az Európai Unió nem hivatalos csúcstalálkozóján Brüsszelben bő egy héttel az európai parlamenti választások után, 2024. június 17-én. Forrás: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU nagykövetei megállapodtak a Belarusz elleni új szankciókról, számolt be az EU soros elnökségét betöltő Belgium.  

Az új csomag célja a korábbi, többek között Oroszországgal szemben bevezetett szankciók kijátszása elleni küzdelem. Belgium egyelőre nem számolt be arról, hogy az új csomag milyen intézkedéseket irányoz elő, de a Reuters szerint a korlátozások kettős felhasználású termékeket, például a szórakoztató elektronikai cikkek gyártásához használt csipeket érintik majd.

Belarusz nem szolgálhat többé útvonalként az Oroszország elleni szankcióink megkerülésére. Ezzel a csomaggal növeljük a nyomást mindkét országra, és még hatékonyabbá tesszük az Oroszország elleni szankcióinkat

– írta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az X-en.

Borítókép: Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök (balra) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, illetve Alexander De Croo ügyvezető belga miniszterelnök (a háttérben) az Európai Unió nem hivatalos csúcstalálkozóján Brüsszelben, bő egy héttel az európai parlamenti választások után, 2024. június 17-én (Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.