Bűzbombákkal és festékkel támadtak az AfD politikusának házára

Folytatódnak az AfD elleni támadások. Legutóbb egy hamburgi politikus házát rongálták meg.

Forrás: Junge Freiheit2024. 06. 25. 12:01
European elections - AfD election party
Német zászlókat állítanak ki egy választási partin az AfD párt székházában az európai választások első előrejelzése előtt. Fotó: Jörg Carstensen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AfD hamburgi kerületi elnöke, Nicole Jordan a napokban a rendőrség szerint „politikai indíttatású támadás” áldozata lett, írta a Junge Freiheit.

A Hamburg Wilhelmsburg kerületében lévő lakóházat festék- és bűzbombákkal támadták meg ismeretlen elkövetők. A rendőrség szerint bűzös tartalmú poharakat és festéket dobáltak az ingatlanra és a kaput is valamilyen habbal fújták le. A poharak egy része összetört. A bűncselekmények az AfD politikusai ellen Németország-szerte elkövetett támadássorozat részei.

AfD-s politikusok már többször lettek támadások áldozatai

Az AfD a baloldali szélsőségeseket hibáztatja a bűncselekményekért.

Ezek a cselekedetek gátlástalanok és gyávák, emellett támadások a demokráciánk ellen

– mondta Dirk Nockemann tartományi vezető. 

Korábban írtuk, hogy tavaly Tino Chrupalla, az AfD vezetője a bajorországi Ingolstadtban vett részt egy kampányeseményen, amikor megtámadták. Idén tavasszal Nordhorn városában az Alternatíva Németországért (AfD) egyik politikusát verték meg egy információs standnál. Schwerinben pedig egy karaokebárban egy, a baloldallal szimpatizáló férfi miután meghallotta, hogy a szomszéd asztalnál AfD-s képviselők ülnek, a fejükhöz vágott egy nehéz, üveg hamutartót.

Akkor Leif-Erik Holm, az AfD mecklenburg–elő-pomerániai tartományi elnöke a baloldali politikai erőszak újabb eszkalálódásáról beszélt.

„A támadás a pártunk elleni, hónapok óta tartó uszítás és propaganda eredménye” – mondta.

A brutális késelés után nem sokkal pedig június elején Mannheimben megkéselték az Alternatíva Németországnak (AfD) egyik önkormányzati képviselőjelöltjét.

 

A jogállamnak erre kemény fellépéssel és további védelmi intézkedésekkel kell reagálnia és fog is reagálni a demokratikus erők érdekében hazánkban

– mondta a támadásokra reagálva akkor Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter.

Borítókép: Német zászlókat állítanak ki egy választási partin az AfD párt székházában az európai választások első előrejelzése előtt (Fotó: DPA Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen)



 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.