Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Cápák támadták meg a fürdőzőket + videó

Amputálni kellett a szerencsétlenül járt nő karjának egy részét. Fiatal lányok is életveszélyben voltak a környéken ólálkodó cápák miatt.

2024. 06. 09. 17:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óvatosságra intik a hatóságok a strandolókat a floridai öböl partján az Egyesült Államokban, miután két különböző támadásban három fürdőzőt haraptak meg a cápák. Egy nőnek a karja egy részét amputálni is kellett, miután a tengeri ragadozó megtámadta az északnyugat-floridai Walton megyében.

Cápák támadtak meg fürdőzőket Amerikában, illusztráció (Fotó: Pixabay, baechi)
Fotó: Pixabay/baechi

Kevesebb mint két órával később egy másik strandon két tizenéves lány a derékig érő vízben volt a barátaival, amikor megtámadták őket a cápák.
A hatóságok tájékoztatása szerint az egyik lány súlyos sérüléseket szenvedett a combján és az egyik kezén, míg a másiknak az egyik lábán keletkezett könnyű sérülés.

 

A cápák miatt egy időre lezárták a strandokat is

A hatóságok ezután csónakokkal járőröztek az érintett partszakaszon, és néhány strandot lezártak, bár szombaton újra megnyitották azokat, de lila zászlókkal figyelmeztetnek a veszélyes tengeri élőlényekre.

Az első eset helyi idő szerint pénteken 13 óra körül történt, amikor egy körülbelül 45 éves nőt támadtak meg a cápák a WaterSound Beach közelében. A nő komoly sérüléseket szenvedett a csípőjén és a bal alsó karján, és mentőhelikopterrel szállították kórházba – közölték az illetékesek. A karjának egy részét amputálni kellett.

A második támadás helyi idő szerint 15 óra körül történt a Seacrest Beach közelében. Amerikából rendszeresen érkeznek hírek a vérszomjas fenevadakról. Mint arról lapunk korábban beszámolt, május elején a dél-karolinai Charleston partjainál harapott meg egy cápa egy szigonyhorgászó férfit. A Floridai Egyetem szerint évente mintegy hetven–száz cápatámadás történik világszerte, amelyek körülbelül öt halálesetet okoznak.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay/alondav)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.