Drag queenek léptek fel egy templomban + videó

Az LMBTQ-közösség szellemében tartott kabarét egy strasbourgi protestáns templomban egy héttagú drag queen-csoport, az előadás célja a szórakoztatáson kívül az, hogy átrajzolják a határvonalakat.

Forrás: V4NA2024. 06. 21. 18:57
Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hercules 12 transzvesztitája – ezzel a címmel tartott kabaré-előadást a strasbourgi Saint-Guillaume protestáns templomban hét drag queen, az előadás célja a szórakoztatáson kívül az volt, hogy megismertessék a közönséggel a szereplők érzéseit és kifejezzék érzelmeiket. A templom lelkésze, Daniel Boessenbacher úgy nyilatkozott a France 3 nevű lapnak, hogy a templomban mindenkit szívesen látnak, hozzátéve, hogy a kabaré lehetővé teszi a határok átrajzolását – az eset még korábban történt, de most újra felkapta a francia sajtó – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 

A cikkből az is kiderül, hogy a társulat hat éve alakult és eredetileg 12 főből állt, ám mostanra hétre csökkent a számuk. A drag queenek az előadáson keresztül mutatják be a történetüket, életútjukat és próbálják megismertetni a nézőkkel az érzéseiket. Emellett azt az üzenetet közvetítik, hogy „légy az, aki lenni akarsz”.

A társulat végigturnézza egész Franciaországot. Az egyik állomás volt a strasbourgi templom, amely közismert az LMBT-közösség iránti rokonszenvéről, rendszeresen szervez összejöveteleket a queer személyek számára. Minden hónap első hétfőjén tartanak közös beszélgetést, imádságot és ünneplést a plébánia épületében. A lelkész nagy örömmel fogadta a drag queenek műsorát, Daniel Boessenbacher úgy véli, a templom nem csupán imahely, hanem kulturális helyként is szolgál.

A templomban megrendezett előadást a Strasbourgi Egyetemmel együttműködésben szervezett Démonsratif nevű fesztivál részeként tartották, és a társulat Facebook-bejegyzése alapján jól sikerült az este, a drag queenek azt tervezik, hogy mindenképp visszatérnek a nagyvárosba.

Strasbourg városában igencsak erős a genderlobbi, amint arról a V4NA korábban beszámolt, a város zöldpárti vezetése bőkezűen támogat egy olyan egyesületet, amely felső tagozatos általános iskolásoknak és középiskolásoknak tart érzékenyítő foglalkozásokat az oktatási intézmény épületében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: NurPhoto via AFP/Matt Hunt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.