Erről tárgyalt Orbán Viktor az olasz miniszterelnökkel

Hírt adott római egyeztetéséről a kormányfő.

2024. 06. 24. 19:12
ORBÁN Viktor; MELONI, Giorgia
Giorgia Meloni olasz kormányfő fogadja hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt Rómában 2024. június 24-én. Fotó: Fischer Zoltán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Olaszország fontos szövetségesünk a magyar EU-elnökség céljainak elérésében! A migrációt megállítani, Európa versenyképességét fejleszteni. Ez a magyar terv!” – írta Facebook-oldalára hétfőn Orbán Viktor.

A kormányfő délután érkezett Rómába, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel tárgyaljon.

Mint azt korábban megírtuk, a tárgyalások középpontjában Magyarország uniós soros elnöksége, valamint a Fidesz esetleges csatlakozása lesz a Meloni vezette Konzervatívok és Reformerek pártcsaládhoz.

A Hír TV tudósításában emlékeztetett rá: bevándorlásról, a demográfiai kihívásról és az európai szuverenitásról egyetért Orbán Viktor és Giorgia Meloni, az uniós vezetők kinevezéséről és Ukrajna támogatásáról azonban eltérnek a nézőpontjaik.

 

Borítókép:  Giorgia Meloni olasz kormányfő fogadja hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt Rómában 2024. június 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.