Észak-koreai menekült: Az Egyesült Államokban nagyobb az Amerika-ellenesség

Egészen meglepő véleményt osztott meg az Észak-Koreából származó Pak Janmi az amerikai egyetemeken tapasztalt benyomásairól. A 30 éves nő 2007-ben, mindössze 13 évesen menekült el hazájából, azóta rendszeresen számol be arról, milyen az élet a világ egyik legveszélyesebb, és egyben legrejtélyesebb országában. Ezúttal viszont arról beszélt, van olyan terület, melyen az amerikaiak még az észak-koreai propagandán is túltesznek.

Forrás: Breitbart2024. 06. 12. 21:31
Women In World Summit Held In New York
Pak Janmi észak-koreai emberi jogi aktivista. Fotó: Andrew Toth Forrás: AFP/Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amikor Amerikába jöttem, a New York-i Columbia Egyetemen tanultam. Egy bizonyos ponton viszont nem tudtam eldönteni, ez egy észak-koreai vagy egy amerikai osztályterem – fogalmazott a Breitbart amerikai hírportálnak adott interjújában az észak-koreai Pak Janmi.

A 30 éves nő 2007-ben menekült el a világ egyik legveszélyesebb diktatúrájából. Történetét könyvben jelentette meg, ám az elmúlt években rendszeresen szólalt fel közérdekű témákban is. A hírportál egy fiatal női vezetőknek szóló találkozón érte utol az észak-koreai hölgyet. Janmi elmondta, az egyetememen azt látta, a szabadság-, Nyugat- és Amerika-ellenesség még nagyobb méreteket öltött, mint ahogyan azt hazájában látta.

Nem tudtam elhinni, hogy az emberek ugyanazt az ideológiát skandálják, mint amely az észak-koreai emberek nyomorúságát okozta

– fogalmazott.

Janmi egyébként New York városában él, mely álláspontja szerint egyre jobban hanyatlik, és az egyetemisták gondolkodását olyan ideológiák veszik át, mint a kollektivizmus és a szocializmus.

Borítókép: Pak Janmi észak-koreai emberi jogi aktivista (Fotó: AFP/Getty Images/Andrew Toth)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.